![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--deredas-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mój problem: Mam sklep internetowy. Na stronie głównej tego sklepu są trzy sekcje - lewa kolumna, srodkowa oraz prawa kolumna. Po wybraniu jednej z kategorii w środkowej kolumnie wyświetlane są produkty z tej kategorii. Produkty te wyświetlane są w postaci tablicy 3 x 5 (3 kolumny x 5 rzedów). Każdy element tej tablicy to wybrany produkt. Jak mogę się dowiedzieć który plik php trzeba edytować aby zmienić coś w sposobie wyświetlania tego produktu ? (IMG:http://dzionek.proste.pl/problem.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Instalujesz frebug, klikasz na elemencie który chcesz zmieniać, szukasz stylu CSS dla niego i modyfikujesz według potrzeb.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub używasz dragonfly w operze lub narzędzi developera w chrome, które działają tak jak napisano wyżej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fajne narzędzie ale mam kłopot mały (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Patrzyłem na ten plik stylesheet.css i zmieniałem centrowanie ceny w linii 350. Wszystko ładnie się zmienia, ale kod z tej linijki jest również używany do centrowania ceny w innym module. Jak wycentrowałem sobie ładnie cenę w kategorii produktu to zmieniała się również pozycja ceny w module polecane produkty czyli wniosek z tego taki, że muszę dodać do pliku css coś podobnego jak poniżej: /* wyglad w modulach */ .title_prod { padding:5px;height:40px; text-align:left; } .modul_cont { overflow:hidden; } .foto_frame { padding:5px;float:left;} .text_frame { padding:5px;float:left;} .cena_frame { padding:2px;padding-bottom:15px; text-align:left; } .button_frame { padding:2px; text-align:left; } lecz dla samego modułu kategorii.... /* wyglad w module kategorii */ .title_prod_category { padding:5px;height:40px; text-align:left; } .modul_cont_category { overflow:hidden; } .foto_frame_category { padding:5px;float:left;padding-left: 50px; } .text_frame_category { padding:5px;float:left;padding-left: 50px; } .cena_frame_category { padding:2px;padding-bottom:15px; text-align:left; } .button_frame_category { padding:2px; text-align:left; } i teraz pojawia się pytanie w jakim pliku php muszę zmienić kod na taki, żeby z pliku css były pobierane dane z linijki .cena_frame_category a nie z linijki .cena_frame |
|
|
--deredas-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Co należy zamienić w tym odcinku kodu aby zdjęcie produktu było nad tytułem produktu. Zamieniam ale ciągle skłądnia się nie zgadza. |
|
|
--deredas-- |
![]()
|
Goście ![]() |
metodą prób i błędów udało się osiągnąć to o co mi chodziło.... może komuś się to przyda przy okazji usunąłem dwa zbędne dla mnie przyciski |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:22 |