![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Ostatnio trochę Was zamęczyłem pytaniami, ale..
Chcę stworzyć klasę "UserManager" i w niej takie funkcje jak:
funkcje, edytowania itp. A na stronie if request metod i wysyłam dane do tej funkcji. Czy mogę tak zrobić :? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1 primo, w klasach są metody a nie funkcje
po 2 primo ultimo to Cytat A na stronie if request metod i wysyłam dane do tej funkcji. Czy mogę tak zrobić :? co masz na mysli ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no tak, wiem że metody, ale nie wiedziałem że trzeba tak nazywać koniecznie ; )
no, że jeżeli kliknięto submit, to wtedy wysyłam sobie login do metody. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 27.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze jak używasz tego typu metod do edycji/usuwania czegokolwiek to pamiętaj, żeby to odpowiednio zabezpieczyć. Nie uzależniaj usuwania tylko i wyłącznie od parametrów, bo bardzo łatwo ktoś Ci może namieszać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam SlimFramework. Tam masz stosowany MVC oraz szablony TWIG.
Zabezpieczone jest to w miarę sensownie w przypadku zapytań (paris). Któryś z rzędu projekt robię na tym i nie ma co narzekać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Nie chcę używać frameworków, wole swój kod. Wiem gdzie co leży itp.
O mvc czytałem, i powoli będę się do niego stosował. Na razie mam 3 dniową przerwę z OOP (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 22:50 |