![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--naven-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam następujące zapytanie do bazy danych:
Kod $wynik = mysql_query("SELECT distinct * FROM deathrun GROUP BY `mapa` ORDER BY `mapa` ASC LIMIT 50") or die("Błąd w zapytaniu!"); Jednak chcę, aby wyświetlało mi jako rekordzistę i rekord gracza, który ma najlepszy czas i jednocześnie wyświetlało mapy w kolejności alfabetycznej. Jak zmodyfikować to zapytanie? Strona: http://naven.com.pl/dr_timer/dr_timer.php?id=mapy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 zapytanie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje się niezbyt optymalne ale sprawdziłem - nie jest tak źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tylko musisz podać pola, które masz autentycznie. |
|
|
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kod AS rekordzista, Kod AS rekord_rekordzisty Co to jest? Pola w bazie? W swojej bazie mam tylko 4 pola: steamid, mapa(nazwa), czas(rekord w sekundach), data |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 96 Dołączył: 10.04.2008 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AS w MySQL to alias. W kodzie @Sephirusa rekordzista, rekord_rekordzisty, d to właśnie aliasy.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozumiem, śmiga, dzięki wam za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |