![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam stopkę której nadaję szerokość 100%, znajduje się ona w body jednak posiada jakieś dziwne marginesy których nie da się zlikwidować.
div#footer znajduje się bezpośrednio w body.
Tło elementu body to te deski, a footer ma czarne tło; http://www.programista.tk/sto.jpg Jak mogę zlikwidować aby pod stopką nie było widoczne tło z body(te deski) Ten post edytował daniel1302 19.02.2013, 18:25:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne body ma jakiś margin/padding. Instalujesz konsolę inspekcji (albo wbudowane w przeglądarkę narzędzia) i sprawdzasz który element za to odpowiada.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, już kilka minut szukam i nic. Ale po ustawieniu padding i margin dla body na 0 pomogło. O jakich konsolach inspekcji mówisz? Firebug itp?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, narzędzia developerskie w przeglądarkach i tym podobne nazwy. Bez tego pracując nad HTML i JS ani rusz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 2 Dołączył: 17.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponowałbym poszukać sobie w sieci plików reset.css zawierających resetowanie domyślnych ustawień CSS w przeglądarkach - powinno pomóc w przyszłości
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łatwiej,
Chrome > PPM > Prawa część otwartego okienka > Styles > zakładka Matched CSS Rules > i tutaj wybrany Styl dynamicznie możemy wyłączać lub włączać dla dowolnej strony, nawet dla tej : ). Oczywiście, a raczej wydaje mi się, że to lokalnie działa. Także to jest w Firefoxie, gdzieś ukrytę przy "Zbadaj element". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:33 |