![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak przy pomocy sdk pobrać wymiary telefonu/urządzenia?
Bo model czy wersje to nie problem android.os.Build.MODEL ale nie znalazłem/przeoczyłem tam gdzieś info wymiarach urządzenia. Jest coś takiego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o wymiary ekranu? Jeśli tak, to getSize()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, tylko że getSize() wymaga api13, a ja mam ustawione min 8 więc się o to pluje.
Próbowałem dać kod znaleziony w sieci, który działa i na starszych wersjach: Kod Display display = getWindowManager().getDefaultDisplay(); Point p = new Point(); try { display.getSize(p); } catch (java.lang.NoSuchMethodError ignore) { // Older device p.x = display.getWidth(); p.y = display.getHeight(); } No ale mimo wszystko kompilator czepia się tego getSize() :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwa snippety z neta, powinny śmigać na 8 z tego co ludzie piszą - sorry, nie testowałem:
Kod var disp = WindowManager.DefaultDisplay;
var height = disp.Height; var width = disp.Width; Console.WriteLine("Default Display: {0}x{1}", width, height); var met = new DisplayMetrics(); disp.GetMetrics(met); var heightm = met.HeightPixels; var widthm = met.WidthPixels; Console.WriteLine("Metrics: {0}x{1}", widthm, heightm); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 16:38 |