![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem z linkami aktywacyjnymi niby wszystko jest ok kod aktywacyjny jest generowany poprawnie emaile sa wysyłane ......... ALE czasami giną i nie docieraja do osoby rejestrujacej konto email jest brany z formularza kod jest generowany potem za pomocą funkcji mail wysyłany z serwera ( i to wysyłanie ZAWODZI) wydaje mi sie że SERWER ŹLE widzi cały ten bałagan co można zmienić żeby było lepiej ewentualnie jak można zrobić żeby po wpisaniu mailu w jakims innym formularzu otrzymać ponownie wygenerowany wcześniej kod aktywacyjny moze gdzieś są darmowe gotowe rozwiazania ?
dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 11 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinnaś/nieneś zrobić sobie to na bazie. Czyli jak ktoś sie rejestruje to w tabeli gdzie trzymasz userów dodać pole np. active które domyślnie ma wartość 0 oraz pole active code.
I teraz tak, ktoś się rejestruje to generuje ci się kod aktywacyjny dobry sposób to wkorzysytanie funkcji time + md5. i ten kod leci na mail użytkownika i dodaje sie też do bazy w pole active code. użytkownik dostaje maila kliknij w link blabla.pl/active/kod_tutaj i aktywuje wtedy pole active zmienia status z 0 na 1. no a jak komuś nie dojdzie to robisz forumlarz w którym user podaje maila, i klika wyslij ponownie to na podstawie maila szuka rekordu znajduje rekord i wysyła kod z pola active code znów na maila. i jak sie zgadzaja to aktywuje : ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A do spamu nie trafiają? Serwer pocztowy masz skonfugorowany poprawnie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok już sobie poradziłem
żle powstawiałem - " i ' i dlatego serwer nie wypuszczał do sprawdzenia czy funkcja mail działa na serwerze uzyłem tego
jak zobaczyłem ze wszystko smiga to wiedziałem że problemem jestem JA (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i sprawdziłem moje wypociny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzieki wszystkim za pomoc Ten post edytował majka111 20.01.2013, 02:49:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 22:22 |