![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siema wszystkim (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mogłby mi ktoś powiedzieć w jakiej uczelni w Polsce ( dobrej ) można znaleźć kierunek programowania skierowany pod php sql i te sprawy ? Jakieś linki lub coś w tym stylu ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z góry dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pod SQL to chyba każda dobra ma, a pod php to by chyba kogoś musiał na uczelni pogiąć by zrobić kierunek pod php.... bądź poważny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takich przypadkach polecam kursy z urzędu pracy, a nie studia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez jaj. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Programowanie w PHP" i "Bazy Danych", to jakieś 2 przedmioty z jakichś 30, które będziesz mieć na studiach 1 stopnia.
W takich przypadkach polecam kursy z urzędu pracy, a nie studia Obawiam się, że w urzędzie pracy możesz nie znaleźć takiego kursu - trzeba by znaleźć taki kurs na własną rękę, a potem najlepiej starać się o dofinansowanie na ten kurs (nie pamiętam, czy płacą jakąś część, czy 100%). Ten post edytował Tuminure 18.01.2013, 07:56:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 16.08.2005 Skąd: Gniezno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Programowanie w PHP" i "Bazy Danych", to jakieś 2 przedmioty z jakichś 30, które będziesz mieć na studiach 1 stopnia. Jest taki przedmiot teraz na informatyce, jak "Programowanie w PHP"?! Na mgr miałem jeden przedmiot (nie pamiętam jak się nazywał) związany z aplikacjami internetowymi, gdzie były różne technologie i można było sobie wybrać np. PHP, żeby zadanie na zaliczenie zrobić, ale to w sumie wszystko jeśli chodzi o PHP u mnie na studiach. Na studiach I stopnia w ogóle nie było PHP - miałem za to dużo technologii MS. :] A tak bardziej w temacie - kierunek studiów pod samego PHP to raczej byłaby mało praktyczna rzecz. Ten post edytował Raph 19.01.2013, 20:10:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja miałem 1 przedmiot związany z aplikacjami internetowymi i jeden z bazami danych.
W zależności od finansów uczelnie będzie JAVA albo technologia MS (C# , .NET). Nie ma studiów w tym kierunku bo co chciałbyś robić przez 5 lat? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na pł miałem zajęcia z mssql,oracle, c#, jave(hibernate) i php że o HTML, js z jquery, c++ czy prologu nie wspomnę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
więc nie powiedziałbym że albo JAVA albo MS |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taki przedmiot teraz na informatyce, jak "Programowanie w PHP"?!
Nie. Przedmiotu "Bazy danych" też raczej nie znajdziesz. Zaledwie chodziło mi o pokazanie, jak małym procentem całych studiów jest "Programowanie w PHP" i "Bazy danych" - dlatego napisałem, że to "jakieś" 2 przedmioty, a nie równo 2 przedmioty. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 6 Dołączył: 22.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie w większości wypadków nawet nie ma zgody na projekty w PHPie z czym się zgadzam bo większość którzy upieraja się żę to ma być PHP to samouki których kod jest tragiczny dlatego warto posmakować innej częsci informatyki i języków, przynajmniej się nauczysz jak to powinno wyglądać.
Jak chcesz tylko PHP to idz na kurs a nie na studia ... Są przedmioty "sponsorowane" przez MS ale na studiach to nie tylko Java i MS u mnie wybierałeś sobie, na samym początku np. z C++, Javy, Rubiego a później to raczej dowolność z ewnetualnymi zastrzeżeniami w czym nie wolno. ale bardzo się cieszą jak ktoś wybiera coś mniej standardowego jak Haskella czy Erlang Ten post edytował karakara 21.01.2013, 09:43:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na pł miałem zajęcia z mssql,oracle, c#, jave(hibernate) i php że o HTML, js z jquery, c++ czy prologu nie wspomnę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) więc nie powiedziałbym że albo JAVA albo MS a wiesz może czy jest coś związane z ogólną tematyką aplikacji internetowych głównie Java ale też php na Politechnice Łódzkiej na studiach II stopnia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pzdr! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na razie jestem jeszcze na pierwszym stopniu więc dokładnie nie wiem
tu masz siatkę godzin dla drugiego stopnia http://ectslabel.p.lodz.pl/?l=pl&s=pro...p=2876&sp=1 jeżeli interesuje cię JAVA to musisz patrzeć co prowadzi katedra mikroelektroniki(DMCS) a technologie MS prowadzi głównie instytut mechatroniki(IMSI) i czasami katedra informatyki(KIS). Na IMSI pewnie będzie sporo zajęć z ORACLE, MSSQL czy C# Na DMCS JAVA i postgresql, no chyba że trafisz na zapaleńców to będzie c++ PHP miałem z wykładowcami z DMCS, IMSI i KIS |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 08:09 |