![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę wyświetlić wszystko z tabeli "news".
Ta tabela składa się z kolumn "id" oraz "ogloszenie". Jak wyświetlić wszystko z tej tabeli? Próbowałem różnymi sposobami, ale nie działa, kolega napisał mi że trzeba to zrobić z pętlą while i napisałem:
i nadal nie działa. Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa, bo nawet z nią się nie połączyłeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa, bo nawet z nią się nie połączyłeś. połączyłem. Mam od tego config.php i da się łączyć bo jak napiszę coś podobnego z "WHERE login='$nick'" to da się wyświetlić EDIT: np. to działa <?php $qw = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE `nick`='$nick'");$ww = mysql_fetch_array($qw); echo "". $ww['nick'] .""; ?> Ten post edytował Th0e 18.12.2012, 15:13:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak:
ASC zmieniasz na DESC jeśli chcesz aby układane było w innej kolejności. A jak nadal nie będzie działać to zmień jeszcze mysql_fetch_array na mysql_fetch_assoc Ten post edytował GoOx 18.12.2012, 15:15:55 |
|
|
![]()
|
|
Zrób tak: ASC zmieniasz na DESC jeśli chcesz aby układane było w innej kolejności. A jak nadal nie będzie działać to zmień jeszcze mysql_fetch_array na mysql_fetch_assoc nadal nie działa. To mój aktualny kod:
próbowałem zamiast array, to assoc, zamiast DESC to ASC. Na pewno nie mam pustej tej tabeli. Czy może być jakiś problem powodowany przez to że kolumna "ogloszenie" jest typu TEXT lub VARCHAR? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
litości... to też nie działa... może coś jest z tym configiem że niektóre informacje pobiera a niektóre nie:
<?php session_start(); mysql_connect("mysql3.ph-hos.osemka.pl","tumamlogin","tumamhaslo") or die(mysql_error()."Nie mozna polaczyc sie z baza danych. Prosze chwile odczekac i sprobowac ponownie."); mysql_select_db("nazwabazydanych") or die(mysql_error()."Nie mozna wybrac bazy danych."); ?> hosting friko.pl (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) UTOPCIE MNIE W STAWIE na tej podstronie nie miałem łączenia się z bazą (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) już 2 minuty robię (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) przed monitorem - 2 dni się nad tym nerwiłem (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Chyba nie sądzisz, że zapodałbym kod, który nie działa?
Dodaj sobie na początku kodu to: w celu sprawdzenia, czy masz jakiś błąd - jak masz, wklej jego treść. Ten post edytował Kshyhoo 18.12.2012, 15:50:53 |
|
|
![]()
|
|
już naprawione przeczytaj mój poprzedni post (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 08:04 |