![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Skąd: Głogówek Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siema all.
Używaliście kiedyś może "Pomocnik MySQL" do baz danych zamiast PHPMyAdmin? No bo mam taką sprawę, że nie chce mi się on połączyć z bazą pomimo, że wpisuję poprawne dane bazy. Przy próbie połączenia wyskakuje taki oto błąd: Cytat Host 'xxx.xxx.xxx.xx' is not allowed to connect to this MySQL server. Program można ściągnąć stąd http://mysql.lava.pl/index.php3?gp=download Jeżeli wiecie co trzeba zrobić i mieliście taki sam problem jak ja to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. ![]() -------------------- Warsztat: Windows XP SP2, Apache 2.0.50, PHP 4.3.8, MySQL 4.0.20d, MySQL CC.
:: Web4U :: webdesign :: darmowe szablony :: narzędzia :: html :: css :: php :: mysq |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kraków / Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a baze masz na localhoscie? u siebie? czy gdzies na zewnatrz chcesz sie laczyc? wiele baz ma dostep tylko po localhoscie, z zewnatrz dostep zablokowany, a mysle ze phpMyAdmin masz na serwerze na ktorym masz baze i sie laczy, a Ty pomocnika uruchomiles u siebie nom i baza nie chce z zewnatrza przyjac takiego polaczenia <: to jedna z mozliwosci ktora mi przychodzi do glowy <:
Ten post edytował wallace 14.09.2004, 17:34:39 -------------------- chaos to tylko inny rodzaj porządku ... bardziej skomplikowany...
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Skąd: Głogówek Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Baze mam na localhoscie, phpMyAdmin bez problemu sie laczy z nia, ale Pomocnik MySQL nie chce ustanowić połączenia. Ale jest jeszcze taka sprawa, że ten phpMyAdmin nie działa poprawnie w 100%. Wyskakują w nim jakieś błędy przez które nie mogę w zasadzie nic tam zrobić i nie wiem dlaczego.
Występują takie oto błędy na stronie głównej: Kod Warning: mysql_query(): Access denied for user: '@localhost' to database 'mysql' in C:\Apache2\www\phpmyadmin\libraries\mysql_wrappers.lib.php on line 101 Warning: mysql_query(): Access denied for user: '@localhost' to database 'mysql' in C:\Apache2\www\phpmyadmin\libraries\mysql_wrappers.lib.php on line 101 Warning: mysql_query(): Access denied for user: '@localhost' to database 'mysql' in C:\Apache2\www\phpmyadmin\libraries\mysql_wrappers.lib.php on line 101 Warning: mysql_query(): Access denied for user: '@localhost' to database 'mysql' in C:\Apache2\www\phpmyadmin\libraries\mysql_wrappers.lib.php on line 101 Kod Warning: (null)(): 1 result set(s) not freed. Use mysql_free_result to free result sets which were requested using mysql_query() in Unknown on line 0 i po lewej stronie, gdzie jest lista plików, na samym dole: Kod Warning: (null)(): 1 result set(s) not freed. Use mysql_free_result to free result sets which were requested using mysql_query() in Unknown on line 0
-------------------- Warsztat: Windows XP SP2, Apache 2.0.50, PHP 4.3.8, MySQL 4.0.20d, MySQL CC.
:: Web4U :: webdesign :: darmowe szablony :: narzędzia :: html :: css :: php :: mysq |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Host 'xxx.xxx.xxx.xx' is not allowed to connect to this MySQL server. Włącz/ wyłącz firewalla (tzn jeżeli masz wyłączony firewall, to go włącz ![]() Najprawdopodobniej to on blokuje Program. W dodatku odblokuj mysql,a w firewallu, bo może ci blokować bazę danych. -------------------- Save you mouth for windows!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Access denied for user: '@localhost' a czy przypadkiem przed znakiem @ nie powinno być nazwy użytkownika? Upewnij się, czy nie zapomniałeć tego parametru wpisać, lub, czy program go nie gubi (czy ten parametr nie znika po zapisaniu zmian)... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Ok juz zrobiłem to. Działa wszystko tak jak trzeba.
![]() -------------------- Warsztat: Windows XP SP2, Apache 2.0.50, PHP 4.3.8, MySQL 4.0.20d, MySQL CC.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:17 |