![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w panelu ustawienia dodawanie nowych pozycji. Po kliknięciu jquery wywołuje append, który dodane do formularza nowe pole. Okazuje się, że mimo ze to nowe pole istnieje i jest prawidłowo zapisane w formularzu to później skrypt PHP go nieczyta - a konkretniej nawet nie wysyła nowych pól bo nie widać ich w przesłanym headerze. Jest na to jakiś sposób czy trzeba to zrobić inaczej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaż kod, bo nie widzimy czy ty w ogóle robisz to tak jak trzeba.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery:
Skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
No ale pokaż jak wygląda formularz. Co to jest te #pos?
print_r($_POST); jesteś pewien że to nie wyświetla ci wszystkich danych przesłanych formem? |
|
|
![]()
|
|
Tak, $_POST nie wykazuje danych z nowoutworzonych pól :/ Gdy dodaję nowe pola przez jQuery to tworzą się poprawne nazwy, czyli np. pos2_id, pos2_title itd.
#pos to jest ID tabeli. Formularz: |
|
|
![]()
|
|
Jakoś mi się nie chce wierzyć, że print_r($_POST); nie zwraca ci tych pól. Pokaż dokładnie co zwraca
print_r($_POST); Twój kod na pierwszy rzut oka wydaje się być ok |
|
|
![]()
|
|
Zwracam mi tylko pierwsze pole, czyli te które "już jest" (bo pierwsze jest wpisane na sztywno w htmlu).
Dodałem dwa dodatkowe pola, czyli łącznie powinno być 3 a jest tylko pos1 |
|
|
![]()
|
|
Masz to gdzieś wystawione?
numb=numb+1; alert(numb); wyświetla kolejne numerki? |
|
|
![]()
|
|
Alert dobrze wyświetla. Wszystko się ładnie tworzy, sprawdzałem poprawność utworzonych nowych pół narzędziem z google chrome i jest wszystko ok. Mam tylko tylko swoim panelu admina (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Postaram się przepisać gdzieś "dla świata" ale musiałbym to dodatkowo zabezpieczyć (lepiej dmuchać na zimne (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ).
|
|
|
![]()
|
|
No ale w wystawionym kodzie nie musisz robić inserwów do bazy.
Wystarczy że zostawisz print_r($_POST); (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Inserty moge zrobic, nie ma problemu ale moze jakiś nie powołany ktoś bedzie chciał przetestować formy ataków xss czy jakieś inne majeskuele indżekszony (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Jak nie zrobisz insertów to ci zadnych XSS nie spróbuje.... chyba ze jedynie na sobie samym... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Jak nie zrobisz insertów to ci zadnych XSS nie spróbuje.... chyba ze jedynie na sobie samym... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Racja! Ale jestem głupi hehe (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Zaraz przygotuję i wkleję linka. http://www.hbmedia.pl/test/dodaj.php?type=glosowanie Ten post edytował deha21 12.12.2012, 14:36:05 |
|
|
![]()
|
|
Przecież ta tabela jest poza formularzem to niby jakim cudem coś co jest poza formularzem ma się wysłać?
edit: a nie, nie jest poza formularzem tylko ty masz błędny kod HTML przez co wywala się wszystko. FORM ma obejmować oba Twoje DIVy: left i right. Wówczas powinno być dobrze. Ty teraz FORM otwierasz w div left a zamykasz w div RIGHT. Przecież to jest zły kod HTML. Ma byc tak: <form> left right </form>
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Jesteś wielki! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Rzeczywiście tak było
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:31 |