![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, czy jest możliwość zrobienia czegoś co uruchomione przez CRON będzie sprawdzać czy tabele z jednej bazy, są innej wartości niż w drugiej?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć, tak istnieje możliwość
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, rzeczowa odpowiedź na pytanie, to teraz kolejne:
Jak? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba napisać skrypt np. w php, i wrzucić go do crona na hostingu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grrrr...
Co ma się w tym kodzie znaleźć, aby sprawdzało? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W kodzie ma się znajdować skrypt który będzie sprawdzać czy tabele z jednej bazy, są innej wartości niż w drugiej.
Nikt nie napisze za Ciebie tego skryptu tutaj, spróbuj sam chociaż coś zrobić a tu spytać o coś z czym masz problem przy pisaniu skryptu. Podstawa na pewno w Twoim przypadku będzie: https://www.google.pl/search?q=%C5%82aczeni...lient=firefox-a -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurde, ja wiem co mam zrobić, tyle że sprawdzanie każdego usera z bazy, porównanie go z drugą, potem wrzucenie całej bazy do drugiej trochę zajmie skryptowi tak?
Tak więc jest coś prostszego ? W sensie coś co się krócej będzie wykonywało -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Daj strukture dwóch baz, i napisz dokładnie co chce zrobić bo nikt tu z kula do wróżenia nie siedzi
![]() Pokaż też to co sam zrobiłeś. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Baza 1:
1 tabelka: 5000 rekordów ponad Jest około 51 pól, w czym chcę sprawdzać 15, typu integer Na razie zrobiłem pobranie z jednej bazy, pobranie z drugiej, sprawdzenie, jeśli takie same to przechodzi dalej, jeśli nie, aktualizuje rekord oraz wykonuje krótki skrypcik. Jeśli potrzebujesz coś jeszcze by mi pomóc to pisz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To nie wiem w czym problem masz:
Zrobione na przykładzie tabeli osoby. [/php] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:54 |