![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam petle while, ktora przy jakims tam warunku ma sie wykonywac wyglada to jakos tak:
petla i nawet dziala ALE zapetla sie i po kilku sekundach uzyskalem wykonanie petli kilka set razy gdzie miala sie wykonac 2:D nie mam pmyslu jak odswiezac rekord 1 i 2 zeby to nie robilo sie caly czas:) jak temu zaradzic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 5 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index tablicy bez ' ' , tablica[1] ; tablica[$a] ... bez apostrofów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro wykonuje Ci sie to caly czas tzn, ze
to jest spelnione zawsze ... sprawdza dokladnie wartosci $warunek['1'] oraz $warunek['2'] czy sa takie jak tego oczekujesz lub pomysl nad innym warunkiem stopu Wlasnie nie jest w bazie sie pozniej robi 1:-214....2:214...(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) index tablicy bez ' ' , tablica[1] ; tablica[$a] ... bez apostrofów tabelki nie tablice czyli z bazy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 5 Dołączył: 6.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie nie jest w bazie sie pozniej robi 1:-214....2:214...(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) tabelki nie tablice czyli z bazy Albo ja jestem lewy, albo Ty coś mi próbujesz wkręcić...
chyba $warunek[1] a nie warunek['1'] , prawda? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Albo ja jestem lewy, albo Ty coś mi próbujesz wkręcić...
chyba $warunek[1] a nie warunek['1'] , prawda? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) czyli co mam przypisac kazdej danej z bazy nowa zmienna? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż całą pętlę bez komentowania fragmentów. Pętla while działa w ten sposób, że w którejś iteracji musi dojść do sytuacji w której warunek nie będzie prawdą i wówczas pętla zakończy działanie, więc wnętrze pętli musi modyfikować tablicę $warunek aby ta kiedyś się skończyła.
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż całą pętlę bez komentowania fragmentów. Pętla while działa w ten sposób, że w którejś iteracji musi dojść do sytuacji w której warunek nie będzie prawdą i wówczas pętla zakończy działanie, więc wnętrze pętli musi modyfikować tablicę $warunek aby ta kiedyś się skończyła. hmm wklejac to duzo tego znowu zeby modyfikowac warunek to tez sie nie da bo w srodku petli jest cos co musi sie podnosic inaczej musial bym caly skrypt przebudowac przemysle to ogolnie dziekuje za zainteresowanie myslalem ze jest cos o czym nie wiem tzn. cos co odswiezy rekordy po kazdym wykonaniu:) |
|
|
![]()
|
|
to po co zawracasz nam dupy ...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:56 |