![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, klikam jakieś opcje i nic kurde blade nie chce działać
Bardziej chodzi o to ze jak wybieram jakaś opcje to nie ma reakcji. Oczywiście wspomnę odrazu ze tworzę na serverze lokalnym. Oto kod
Odrazu dopowiem ze jeśli w linijce 5 dopisze isset
to przeskakuje mi na "następne okienko", tzn z wynikami ankiety ale kurde blade nie moge wrócić, ani tym bardziej wybrać jakiejkolwiek opcji. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz co zwraca funkcja isset? True or false, tak więc dalsze działania na tej zmiennej, takie jak choćby wybór pliku nie odnoszą takiego skutku jakbyś oczekiwał. Popraw:
Poza tym w samej ankiecie, wszystkie pola mają value "super", tak ma być? Troszkę zmanipulowana ta ankieta. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ty to pisałeś czy sciagnałes skads i zrobiłes swoje poprawki?
O to: $ocena = isset($_POST['ocena']); jest bez sensu.... Tak ma byc: $ocena = isset($_POST['ocena']) ? $_POST['ocena'] : null; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@B4rt3kk
Cytat Wiesz co zwraca funkcja isset? True or false, tak więc dalsze działania na tej zmiennej, takie jak choćby wybór pliku nie odnoszą takiego skutku jakbyś oczekiwał. Popraw:
Poza tym w samej ankiecie, wszystkie pola mają value "super", tak ma być? Troszkę zmanipulowana ta ankieta. Jeśli będę miał taki zapis jak sugerujesz pojawi sie notice:6 linijka kodu.
Jeśli istnieje zmienna z $_POST ocena, to przypisz jej taka wartość, jeśli nie niech będzie null. W sumie rada mądra, ale jednak i tak dupa blada nic nie przeskakuje. Wciąż jestem w trakcie poszukiwań rozwiązania ;] Ten post edytował Drokal 24.11.2012, 16:51:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jeśli istnieje zmienna z $_POST ocena, to przypisz jej taka wartość, jeśli nie niech będzie null. Dobrze zrozumiałesCytat uważam ze najlepszą metoda na nauke to przerabianie tego co jest. Lepiej zacznij od podstaw i zacznij rozumieć co robisz a nie na chybił trafił wstawiasz kody gdzie nie kumasz totalnych podstaw...Cytat i tak dupa blada nic nie przeskakuje. Przestań się bez powodu dupować.Jak to nie przeskakuje? Wciskasz submit i dalej ci się wyświetla formularz? Niemożliwe. Pokaz kod po zmianach -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Proszę bardzo oto kod
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw offtop takie docinki w kodzie są średnio zabawne
![]() Teraz do rzeczy, nie wiem czy uruchamiałeś to co napisałeś ale wystarczy spojrzeć w pasek adresu po kliknięciu Głosujcie (lub w źródło strony w okolice <form> i <input type="radio" ) żeby wiedzieć co jest nie tak, jedna rada skoro już musisz mieszać PHP z HTML to lepiej nie utrudniać sobie życia i nie pisać 500 razy print czy echo tylko:
Zyska to wtedy na czytelności. -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
@d3ut3r Po pierwsze - Wypisanie pupy w zamyśle autora nie miało być zartem, tylko ewidentnym dowodem dla Nospora ze szukam informacji i nie brzydze sie FAQ.
Po drugie, dzięki za radę wiadomo przyda sie, ale nijak sie nie odnosi do mojego problemu. Czy zapisze to tak czy tak dalej nie będzie działać ;] A teraz odemnie Zrezygnowałem z if else i podzieliłem kod na dwa pliki (sam nie wiem czy dobrze zrobiłem) Teraz przynajmniej przeskakuje pomiędzy dwoma okientami - jest i głosowanie, i pokazanie wyników Problem w tym ze nie dodaje mi wartości. Nie rozumiem czemu nie działa inkrementacja. Oto kod głosowania
A tutaj kod wyników
Da sie to tak ogarnąć zeby to było w jednym kodzie? Tyle z mojej strony. |
|
|
![]()
|
|
var_dump($wartoscprzed);
var_dump($wartoscpo); co wyświetlają? zamiast $plik = fopen ("$ocena.txt" , "w+"); flock ($plik,2); fwrite ($plik, $wartoscpo); flock ($plik, 3); fclose ($plik); daj poprostu file_put_contents("$ocena.txt", $wartoscpo); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod (ten HTML) zaprezentowany wyżej, jest nieprawidłowy. W liniach 55, 59, 63 brakuje znaku = po słówku value, w związku z czym wartość nie jest przesyłana.
|
|
|
![]()
|
|
@nospor
Var dump elegacnko pokazuje int i liczbe z pliku txt ocena Problem w tym ze nie $ocena nie nabiera konkretnej wartości... Nie wiem o co może chodzić @mortus Dzięki, cenna uwaga, jednakże nic to nie zmieniło w funkcjonowaniu formularza. Proszę o wybaczenie za tak lamerski błąd |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linia 52 w pierwszym listingu jest źle zapisana - znacznik form jest otwarty, a metoda POST nie jest przypisana do formularza. Dane przesyłane są metodą GET. Niemniej oznacza to, że wygenerowany HTML jest nieprawidłowy (method="POST<TR"). Powinno być:
Poza tym zastosuj się do rad kolegów: Ten post edytował mortus 3.12.2012, 16:45:49 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje problem rozwiązany ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:23 |