![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze skryptem zakupionym na allegro. Niestety ale po zakupie kontakt ze sprzedawca sie urwał i jestem zmuszony prosić Was o radę. Nie wiem nawet pod jakim hasłem szukac rozwiązania. Otóż chciałbym aby hiperłącze otwierało odrazu właściwy plik gdy komus go podam bezpośrednio, a nie gdy zostanie on kliknięty ze strony głównej. Nie wiem czy wynika to z ciasteczek czy czegoś innego ale tak to niestety działa.
Na głównej stronie jest link:
wywołuje ono plik który jest zdefiniowany:
Chciałbym aby wywołanie linku: http://adresstrony.pl/nowosci Ładowało od razu ten plik new.php a nie przenosiło na stronę główną. Da się to jakoś obejść? Ten post edytował knefelio 7.11.2012, 22:55:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Proszę nadać sensowy tytuł tematu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popracuj nad wysławianiem się bo ni w dziesięć nie rozumiem o co ci właściwie chodzi o.O (a mam 5+ z wróżbiarstwa na Hogwardzie !)
Powód edycji: [Spawnm]: +10pkt dla slytherin!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skróciłem ten post, bo faktycznie chyba zbyt dokładnie chciałem opisać prostą rzecz i stało się to nieczytelne.
Ten post edytował knefelio 7.11.2012, 22:58:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak klikniesz ze strony głównej to jaki link się pojawia? adresstrony.pl/?strona=nowosci ? Czy może jest to ładowane ajaxem?
-------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
Wtedy pojawia się: http://adresstrony.pl/nowosci
Skrypt jest dość rozbudowany pliki są w wiekszości na php, ale na szybko przeszukałem w kodzie dla całego folderu ze skryptem i słówko "ajax" nie pojawia sie ani razu, jesli to ma jakieś znaczenie. EDIT: ale w rewrite teraz patrzę i jest: RewriteRule ^nowosci$ ?strona=nowosci [L] Ten post edytował knefelio 8.11.2012, 00:38:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć tu kod index.php + news.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 19.03.2012 Skąd: Września Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz zrobić zmienną GET i przypisać do niej wartość jeżeli chcesz link www.lala.pl/nowosci musisz pogrzebać w .htaccess lub zrobić folder a w nim index.php z zawartością.
Ten post edytował kalafior122 8.11.2012, 09:38:11 |
|
|
![]()
|
|
Przecież napisał, że już to ma "oprogramowane", problem leży w samym kodzie
|
|
|
![]()
|
|
w new.php jest tylko jedno echo i wyświetlenie akapitu informacyjnego, więc raczej problem lezy w index.php:
|
|
|
![]()
|
|
I ty za to zapłaciłeś ? Wrzuć jeszcze plik adm/funkcje.php
|
|
|
![]()
|
|
funkcje.php:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 24 Dołączył: 21.10.2012 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest typowy-amatorski "ładowacz" podstron, switch masz w index.php, dlatego przez niego wszystko przechodzi, jeśli chcesz dosłownie wywołać plik new.php to zastosuj np. header loacation w case "nowosci":
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 24 Dołączył: 21.10.2012 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałeś wyżej:
Cytat Ładowało od razu ten plik new.php a nie przenosiło na stronę główną. Da się to jakoś obejść? a teraz: Cytat Ale ładuje mi wtedy sam plik, można to inaczej zdefiniować? Sprecyzuj dokładnie o co chodzi. |
|
|
![]()
|
|
Po prostu moja mowa jest niefachowa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wklej zawartość htacces.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Powiem krótko - zainwestuj swój czas w naukę PHP i HTML lub zleć przeróbki komuś kto się na tym zna. Twój problem to nie źle napisany skrypt ale próby zmian bez chociażby podstawowej wiedzy.
Jeżeli chcesz aby style były ładowane stwórz dodatkowy layout, do którego zaciągaj odpowiednie pliki. |
|
|
![]()
|
|
mam 5+ z wróżbiarstwa na Hogwardzie problem leży w samym kodzie I ty za to zapłaciłeś ? Twój problem to nie źle napisany skrypt Napisałeś w tym temacie 5 postów, nie dość, że żaden nie przybliżył do rozwiązania problemu to w dodatku jest to jeden sprzeczny ze sobą bełkot - nie dziwie się, że masz nabite tyle postów. Prosze cię byś zingnorował ten temat i się w nim juz więcej nie wypowiadał. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:18 |