![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za wszelką cenę i trud nie mogę uruchomić mod_rewrite. Napiszę co wykonałem:
1. a2enmod rewrite 2. Sprawdziłem plik: /etc/apache2/mods-available/rewrite.load jest: LoadModule rewrite_module /usr/lib/apache2/modules/mod_rewrite.so 3. Nastęnie zedytowałem plik: /etc/apache2/sites-available/default jest: Kod <VirtualHost *:80> ServerAdmin webmaster@localhost DocumentRoot /var/www <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride All </Directory> <Directory /var/www/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride All Order allow,deny allow from all </Directory> ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/ <Directory "/usr/lib/cgi-bin"> AllowOverride All Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined </VirtualHost> 4. /etc/init.d/apache2 restart Posiadam ISPConfig 3. Nawet dla pliku zmieniłem z None na All: /etc/apache2/sites-available/moja-strona.pl.vhost dałem: Kod <Directory /var/www/moja-strona.pl> AllowOverride All Order Deny,Allow Deny from all </Directory> <VirtualHost *:80> DocumentRoot /var/www/moja-strona.pl/web Gdzie jest błąd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dopisz tu.
Następnie zerknij na /var/log/apache2/error_log ? Sprawdź czy istnieje /usr/lib/apache2/modules/mod_rewrite.so (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 22.10.2009 Skąd: Siędzę Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja proponuje komende restartu apache
sudo service apache2 restart |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na co mam zwrócić uwagę? 1. Wykonaj żądanie w oknie przeglądarki do adresu moja-strona.pl 2. Obserwuj logi
3. W katalogu /var/www/moja-strona.pl/web umieść plik .htaccess w nim tylko i wyłącznie
4. Jeżeli zostaniesz przekierowany na stronę google.pl to działa jeżeli nie to daj wycinek z logów Ten post edytował rocktech.pl 7.11.2012, 14:41:21 |
|
|
![]()
|
|
Logi nic nie pokazują
|
|
|
![]()
|
|
Logi są tu o ile nie ustawiałeś inaczej ${APACHE_LOG_DIR}/error.log access.log. Nie wierzę, że nic nie pokazują szukaj dalej.
Podejrzewam, że raczej masz problem z konfiguracją vhost ... |
|
|
![]()
|
|
Naprawdę. Ukazuje mi bot Google i jakieś inne roboty a moje zmiany nie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:59 |