![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Zrobiłem sobie prosty mechanizm logowania oparty o sesje. Wszystko działa ładnie ale tylko w FF.
W IE sesja nie przechodzi między stronami. Dane z pliku login.php nie trafiają już do index.php. Funkcja print_r($_SESSION) umieszczona w index.php zwraca pusty wynik. Czy ja coś tu robię źle? Mechanizm wygląda następująco: plik index.php
login.php
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Na dobrą sprawę sesje są niezależne od przeglądarki.
Włącz wyświetlanie wszystkich błędów a może dowiemy się o paru błędach. Tu masz napisane jak: Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Na dobrą sprawę sesje są niezależne od przeglądarki. Też tak myślałem. Cytat(nospor) Włącz wyświetlanie wszystkich błędów a może dowiemy się o paru błędach. Tu masz napisane jak: Temat: Jak poprawnie zada pytanie Wszystkie komunikaty są włączone ale nie pojawia się żaden błąd. var_dump($_SESSION) zwraca array(0) {}. Zapomniałem dodać jedną rzecz, chyba ważną. Skrypty testuję na komputerze lokalnym. Gdy wywołuję ją przez localhost wszystko działa. Problem pojawia się dopiero wtedy gdy próbuję wejść przez nazwę komputera. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 24 Dołączył: 21.10.2012 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 04:47 |