Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Kolejna strona, czy nakładka?
Niktoś

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Co według Was byłoby lepsze- utworzenie kolejnej strony www z prawie takim samym kodem, czy podmiana layoutu w zależności z której strony www przyszedłby użytkownik. Podmiana layoutu wiązałaby się całkowicie z dynamicznym tworzeniem wszystkich tagów tj. inputów, podmiana tekstu, nagłówków strony stopki itd itp.Martwi mnie w szczególności zapytania do bazy ,które również musiałbym dynamicznie tworzyć.Jedynie to co pozostałoby niezmienne to główny mechanizm strony.
Nie wiem, co by było lepsze.

Ten post edytował Niktoś 26.10.2012, 17:55:53
Go to the top of the page
+Quote Post
ShadowD

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Piszesz strasznie na około, powiedz do czego CI to jest potrzebne.

Ogólnie co mogę Ci powiedzieć - systemy szablonów po coś powstały i trzeba by z nich korzystać jednak całość musi być do tego przystosowana i teraz jak masz 1 stronę i czas dopisać drugą, a całość nie była przygotowywana pod kontem lay'y to wydaje mi się że szybciej i taniej będzie napisać 2'gą stronę, ale jak w przyszłości przewidujesz kolejne podobne - zainwestuj i zaimplementuj system layout'ów.
+Quote Post
!*!

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Niktoś @ 26.10.2012, 18:48:17 ) *
Co według Was byłoby lepsze- utworzenie kolejnej strony www z prawie takim samym kodem, czy podmiana layoutu w zależności z której strony www przyszedłby użytkownik. Podmiana layoutu wiązałaby się całkowicie z dynamicznym tworzeniem wszystkich tagów tj. inputów, podmiana tekstu, nagłówków strony stopki itd itp.Martwi mnie w szczególności zapytania do bazy ,które również musiałbym dynamicznie tworzyć.Jedynie to co pozostałoby niezmienne to główny mechanizm strony.
Nie wiem, co by było lepsze.

Nowy Widok.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:57