![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ,więc. Skrypt pokazuje mi złą liczbę.
Np. Użytkownik zaprasza 1 osobe. W bazie wszystko ok. A teraz jak chce wyświetlić tak nick / Liczba zaproszonych to pokazuje Użytkownik 0 zamiast 1 ;/ Jest to moja pierwsza modyfikacja i rozumiem ,że pełno rzeczy może być źle Proszę o pomoc
Usunałem kodu połączenie z bazą Plik template mam gotowy i jest dobrze. Tylko jak teraz poprawnie pokazać zmienną $liczbazaproszen[1] Ten post edytował adi7 9.10.2012, 14:51:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież ty w zapytaniu nigdzie ale to nigdzie nie określasz o jakiego usera ci chodzi.... w związku powyższym zapytanie zwraca ci pierwszego lepszego.... zapytania nie czytają ci w myślach (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiedziałem ,że błąd leży po mojej stronie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki za pomoc ,a mógłbyś mnie jakoś nakierować? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
...where....
|
|
|
![]()
|
|
Ehh. Jednak sobie chyba nie poradzę. Kompletnie nie wiem co dalej (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Po prostu. Chciałem mieć coś takiego i spróbowałem ,ale tak to jest jak się o czymś za mało wie (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) Ten post edytował adi7 9.10.2012, 16:40:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem dlaczego rozdzieliłeś zmienne $nick i $liczbazaproszen, dwa razy iterujesz resource ($mysql), w związku z czym znajdują się w nich dane dwóch różnych użytkowników. Zrób jedną zmienną np:
zamiast: Potem musisz $userData[0] i $userData[1] odpowiednio przekazać do funkcji assign_block_vars. Jeżeli dalej coś nie tak, to zdebuguj to co się znajduje w $userData przed przekazaniem do szablonu, wykonaj zapytanie ręcznie i sprawdź jego wyniki. PS. Zdajesz sobie sprawę, że Twoje zapytanie pobiera 10 użytkowników sortując je malejąca względem user_referrals a chcesz wyświetlać tylko jednego? |
|
|
![]()
|
|
PS. Zdajesz sobie sprawę, że Twoje zapytanie pobiera 10 użytkowników sortując je malejąca względem user_referrals a chcesz wyświetlać tylko jednego? Dziękuje. Działa. Co do tego zdania. To wiem ,że zapytanie wyświetla 10 tak chciałem ,ale do php to jest gorzej. Co zmienić by było wyświetlane 10? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Coś trzeba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bo wyświetla tylko użytkownika z największą liczbą zaproszeń
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 14:19 |