![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w pierwszej kolejności chcę jedynie zapytać czy się da i jeśli tak to jak możnaby to zrobić. Otóż chodzi o to, że mam wylistowany katalog, który wyświetlany jest w formie tabelki. W jednej z kolumn są checkboxy, które dają możliwość dodania tych plików do bazy danych. W tym miejscu jest problem tzn. czy da się zrobić tak aby po dodaniu odpowiednich plików te checkboxy bladły i były zaznaczone?
W zmiennej $files są zawarte wylistowane pliki. Poniższy kod generuje główną część tabelki do dodawania. Czy miałby ktoś jakiś pomysł?
Z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No generując checkboxa musisz sprawdzac, czy odpowiadający mu plik jest już wrzucony czy nie i w zależności od tego robić z tym checkboxem co chcesz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim - da się to zrobić
![]() Najłatwiej jest pobrać z bazy z tabeli plików pliki które już są dodane i wrzucić do jakiejś tabeli PHP nazwy plików, które już są w bazie (nazwijmy ją $dbFiles). Następnie wystarczy: -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No generując checkboxa musisz sprawdzac, czy odpowiadający mu plik jest już wrzucony czy nie i w zależności od tego robić z tym checkboxem co chcesz. Masz na myśli coś takiego:
Ten post edytował felixk 3.10.2012, 13:13:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zapomniałeś o mysql_fetch_array(). Samo mysql_query nie zwraca ci wartosci z tabeli.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak kolega Sephirus mi pokazał, ale teraz niby działa, ale za to generuje takie komunikaty. Nie bardzo kumam, która tablica jest pusta.
Błąd: Kod Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in C:\xampp\htdocs\includes\listowanie.inc on line 45 dołożyłem: efekt: dodane pliki do bazy: Kod array(2) { [0]=> string(9) "admin.php" ["plik"]=> string(9) "admin.php" } admin.phparray(2) { [0]=> string(10) "edytor.php" ["plik"]=> string(10) "edytor.php" } edytor.phparray(2) { [0]=> string(9) "index.php" ["plik"]=> string(9) "index.php" } Pliki wylistowane: Kod index.phpbool(false)
pomoc.php bool(false) register.php bool(false) sprawdz.php bool(false) usermanag.php bool(false) wyloguj.php bool(false) zapomniane.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień
na
bo mysql_fetch_array() pobiera jeden rekord z bazy a nie całą tabelę rekordów. Ten post edytował Sephirus 3.10.2012, 15:59:28 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 15:46 |