![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kupiłam skrypt ogłoszeń. Kiedyś instalowałam go na próbę przy drobnej pomocy i działał. Teraz instaluje go ponowanie i nie działa tzn nie mogę zalogować się do panelu admina. Skrypt na 100% dobry bo działał. Gdzie robię błąd ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzieś powinna być do niego instrukcja obsługi z domyślnym hasłem, ewentualnie spróbuj znaleźć opcję resetu hasła
jak kupiłaś ten skrypt to możesz też zwrócić się do sprzedawcy z prośbą o pomoc lub dokumentację jeżeli zgubiłaś. |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sprzedawca nie odpowiada.
Jest instrukcja. Mam wpisać login : admin i hasło : admin. Tak robię na stronie mojastrona.pl/admin/logowanie.php ale niestety wyskakuje "Logowanie nie powiodło sie. Zła nazwa użytkownika lub hasło." Będę wdzięczna za każdą podpowiedź, bo siedzę już kilka dni do nocy (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Nie znam kompletnie php tylko html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba dojść do tego, gdzie zapisywane jest hasło i login itd...
|
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeszcze jedno pytanie w instrukcji jest zmiana w dane.php
define('HOST1', 'adres hosta'); define('UZYTKOWNIK', 'login'); define('HASLO', 'haslo'); define('BAZADANYCH', 'nazwa bazy'); Wpisuje tak define('mysql.cba.pl'); define('moj login'); define('moje haslo'); define('moj login_cba_pl'); Czy tak jest prawidłowo ? Czy powinnam to przepisać po dwa razy ? Próbowałam i tak i tak ale nic się nie zmienia. Błąd logowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma być define('HOST1', 'mysql.cba.pl');
Przed zadaniem kolejnego pytania postaraj się chociaż sprawdzić w dokumentacji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
zmieniłam na
define('HOST1', 'mysql.cba.pl'); define('UZYTKOWNIK', 'moj login'); define('HASLO', 'moje haslo'); define('BAZADANYCH', 'login_cba_pl'); ale zalogować nadal się nie mogę. Dziękuję za podpowiedzi. Gdybym wiedziała gdzie sprawdzać i jak na pewno bym się nie pytała (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
chętnie zapłacę za pomoc.
Mój mejl kiara-199@wp.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
|
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Spróbowałam. Dalej błąd logowania (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Najważniejsza część z instrukcji 1) Wysyłamy cała zawartość na nasz serwer 2) Przez PHPMYADMIN importowac plik baza.sql w katalogu 'baza_danych' 3)Edytować plik dane.php w głownym katalogu po rozpakowanu. a) nalezy odszukac define('HOST1', 'adres hosta'); define('UZYTKOWNIK', 'login'); define('HASLO', 'haslo'); define('BAZADANYCH', 'nazwa bazy'); adres hosta - localhost serwera na którym jest baza lub inny adres serwera login - nazwa użytkownika bazy mysql haslo - hasło do bazy danych mysql nazwa bazy - nazwa bazy danych //powyższe dane a,b,c,d znajdziesz w swoim panelu na którym masz wykupione konto Tak nadpisany plik należy zapisać i wysłać na serwer. Wszystko wydaje mi się prawidłowo, ale nic z tego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
ja bym zrobil tak: odszukal w bazie lub pliku dane logowania do panelu admina i poprostu je zmienil. Polaczenie z baza jest ok na 99,9%
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Niestety, nie znamy Twoich danych, możemy jedynie zgadywać. Mniemam, że powinno być tak:
http://www.cba.pl/faq/ |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
W folderze admin mam plik logowanie.php i wygląda tak
<? ob_start(); session_start(); ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> <meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="Author" content="Drozd Edward" /> <meta name="Generator" content="EdHTML" /> <LINK REL=stylesheet HREF="style.css" TYPE="text/css"> <title>Admin - Panel Administracyjny </title> </head> <body> <? include("funkcje.php"); include("naglowek.php"); echo"<center><table border=0 cellspacing='0' cellpadding='0'width=880 align=center>"; echo"<tr><td width=160 valign=top align=right>"; //tabela z podziałem na 3 kolumny / //lewa kolumna echo "<br>"; //srodek kolumna echo"</td><td valign=top width=720 align=right>"; echo"<table border=0 width=720 cellspacing='0'><tr><td align=right>"; echo "<table border=0 class=forumline cellspacing='0' cellpadding='0' width=880> <tr><td class=panel2> </td></tr><tr><td> </td><tr><td height=200 valign=top><center> <table width=550 cellspacing='0' cellpadding='0' border=0><tr><td align=center valign=top >"; echo"<table class=logowanie width=400 align=center> <form action=logowanie1.php method=post> <tr><td> </td></tr> <tr><td align=center class=tdlogow>LOGOWANIE DO PANELU ADMINISTRACYJNEGO.</td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td align=center>Login <input type=text name=login class=formrejestr size=20></td></tr> <tr><td align=center>Hasło <input type=password name=haslo class=formrejestr size=20></td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td> </td></tr> <input type=hidden name=PHPSESSID value=$s_id> <tr><td align=center><input type=submit value=Zaloguj mnie class=przyciskadd></td></tr> </form></table><br />"; echo" </td></tr></table><tr><td align=center valign=top >"; echo"<table width=650 cellspacing='0' cellpadding='0' border=0><tr><td align=center valign=top >"; echo" </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table>"; // |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Niestety, nie znamy Twoich danych, możemy jedynie zgadywać. Mniemam, że powinno być tak:
http://www.cba.pl/faq/ przeciez wy jej caly czas podajecie dane konfiguracyjne do serwera a ona pisze, ze nie moze sie zalogowac do panelu admina podanego skryptu... edit: marianka daj kod pliku logowanie1.php Ten post edytował ciekawskiii 21.09.2012, 18:42:02 |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
logowanie1.php
<? ob_start(); session_start(); require_once("funkcje.php"); $login=strip_tags(addslashes($_POST['login'])); $haslo=strip_tags(addslashes(md5($_POST['haslo']))); if($login&&$haslo) { $conn=db_connect(); $zap="select * from admin where login='$login' and haslo='$haslo'"; $wynik=mysql_query($zap); if(mysql_num_rows($wynik)>0) { $admin=$login; $_SESSION["haslo_a"]=$_POST['haslo']; $_SESSION["login_a"]=$_POST['login']; header("Location:index.php"); } } ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> <meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="Author" content="Drozd Edward" /> <meta name="Generator" content="EdHTML" /> <LINK REL=stylesheet HREF="style.css" TYPE="text/css"> <title>Admin - Panel Administracyjny </title> </head> <body> <? //@session_start(); if($_SESSION["login_a"]) { ?><html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> <meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="Author" content="Drozd Edward" /> <meta name="Generator" content="EdHTML" /> <LINK REL=stylesheet HREF="style.css" TYPE="text/css"> <title>Admin - Panel Administracyjny </title> </head> <body> <? @session_start(); include("naglowek.php"); echo"<center><table border=0 cellspacing='0' cellpadding='0'width=880 align=center>"; echo"<tr><td width=160 valign=top align=right>"; echo "<br>"; //srodek kolumna echo"</td><td valign=top width=720 align=right>"; echo"<table border=0 width=720 cellspacing='0'><tr><td align=right>"; echo "<table border=0 class=forumline cellspacing='0' cellpadding='0' width=880> <tr><td class=panel2> </td></tr><tr><td> </td><tr><td height=200 valign=top><center> <table width=550 cellspacing='0' cellpadding='0' border=0><tr><td align=center valign=top >"; echo"<table class=logowanie width=400 align=center> <form action=logowanie1.php method=post> <tr><td class=errorlogow align=center>Logowanie nie powiodło sie. Zła nazwa użytkownika lub hasło.</td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td align=center class=tdlogow>LOGOWANIE DO PANELU ADMINISTRACYJNEGO.</td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td align=center>Login <input type=text name=login class=formrejestr size=20></td></tr> <tr><td align=center>Hasło <input type=password name=haslo class=formrejestr size=20></td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td> </td></tr> <input type=hidden name=PHPSESSID value=$s_id> <tr><td align=center><input type=submit value=Zaloguj mnie class=przyciskadd></td></tr> </form></table><br />"; echo" </td></tr></table><tr><td align=center valign=top >"; echo"</td></tr></table></td></tr></table>"; // echo "</td></tr></table>"; echo "</td></tr></table> </center> <table width=880 cellspacing='0' cellpadding='0'> <tr><td> "; include("naglowek2.php"); echo "</td></tr></table>"; ?> </body> </html> <? } else { if(isset($login)) { ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> <meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="Author" content="Drozd Edward" /> <meta name="Generator" content="EdHTML" /> <LINK REL=stylesheet HREF="style.css" TYPE="text/css"> <title>Admin - Panel Administracyjny </title> </head> <body> <? @session_start(); // include("funkcje.php"); include("naglowek.php"); echo"<center><table border=0 cellspacing='0' cellpadding='0'width=880 align=center>"; echo"<tr><td width=160 valign=top align=right>"; echo "<br>"; //srodek kolumna echo"</td><td valign=top width=720 align=right>"; echo"<table border=0 width=720 cellspacing='0'><tr><td align=right>"; echo "<table border=0 class=forumline cellspacing='0' cellpadding='0' width=880> <tr><td class=panel2> </td></tr><tr><td> </td><tr><td height=200 valign=top><center> <table width=550 cellspacing='0' cellpadding='0' border=0><tr><td align=center valign=top >"; echo"<table class=logowanie width=450 align=center> <form action=logowanie1.php method=post> <tr><td> </td></tr> <tr><td class=errorlogow align=center>Logowanie nie powiodło sie. Zła nazwa użytkownika lub hasło.</td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td align=center class=tdlogow>LOGOWANIE DO PANELU ADMINISTRACYJNEGO.</td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td align=center class=errorlogow>Login <input type=text name=login class=formrejestr size=20></td></tr> <tr><td align=center class=errorlogow>Hasło <input type=password name=haslo class=formrejestr size=20></td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td> </td></tr> <tr><td align=center><input type=submit value=Zaloguj mnie class=przyciskadd></td></tr> </form></table><br />"; echo" </td></tr></table><tr><td align=center valign=top >"; // ogłoszenia najwiecej odwiedzane echo"<table width=650 cellspacing='0' cellpadding='0' border=0><tr><td align=center valign=top >"; echo" </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table>"; // echo "</td></tr></table>"; echo "</td></tr></table> <table width=880 cellspacing='0' cellpadding='0'> <tr><td> "; include("naglowek2.php"); echo "</td></tr></table></center>"; ?> </body> </html> <? //echo"Logowanie nie powiodło sie"; } else { echo"Nie jestes zalogowany"; } } ?> </body></html> |
|
|
![]()
|
|
oj wybacz, poddaje sie, kupilas taki skrypt? wspolczuje. taka sieczke pisalem po 2 dniach nauki php... wywal ten skrypt i kup nowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Na Allegro można kupić sporo starych skryptów, pisanych jeszcze na tabelkach. Widocznie trafiłaś na taki. Podaj może link do Twojej strony.
|
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Już nie chcę innego. Kupiłam droższy i nie podobał mi się wizualnie. Ten mi najbardziej odpowiada tylko nie wiem co robię nie tak. Kiedyś pomagał mi znajomy i jakoś doszedł w końcu jak zrobić. Pamiętam, że logowałam się bez problemu. Teraz jego nie ma a ja kompletnie nie wiem. Może chociaż jakieś podpowiedzi ? Mogę kombinować do skutku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal wszystkie @ z kodu i czemu include z funkcjami jest zakomentowany? Używaj tagów na forum gdy wstawiasz kod.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
wizualnie zawsze mozesz zmienic, ciekawskiii jestem za ile go kupilas bo jak sprzedaja sie takie skrypty to moglbym zostac milionerem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie chce podawać tutaj adresu (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif)
Nie zapłaciłam drogo 49zł więc raczej nikt się nie dorobi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Nie chce podawać tutaj adresu (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) Nie pękaj na robocie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nie takie rzeczy to forum widziało ;P Jaki masz komunikat, jak nie możesz się zalogować? |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Logowanie nie powiodło sie. Zła nazwa użytkownika lub hasło.
Kombinuje coś w logowanie1.php Jak wchodzę do phymyadmin do katalogu admin to jest napisane login admin haslo admin |
|
|
![]()
|
|
1. Zamień w skryptach logowania <? na <?php. Np. to:
2. Zmień w logowanie.php to:
na to:
3. Zamień to:
na to:
Zobaczymy, co to da. Jak wchodzę do phymyadmin do katalogu admin to jest napisane login admin haslo admin Może hasło w bazie nie jest zapisane w md5? |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przerzuca mnie na całkiem białą stronę (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) po próbie logowania
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za taki skrypt, nie obrazajac skryptow, to powinno sie za jaja wieszac albo sad polowy i rozstrzelanie.
Sprzedajcy to oszust, ewentualnie dziecko bawiace sie komputerem w piaskownicy. Wracajac do tematu, domniemywam, ze masz dostep do bazy danych, np. przez phpmyadmina. 1. Wejdz na strone http://www.md5.cz 2. Wpisz w pole tekstowe nowe haslo, np. test. 3. Wygeeruj hash i zapisz. 4. Zaloguj sie do phpmyadmina. 5. Wejdz w tabele admin. 6. Dodaj nowy wpis - jako wartosc pola login podaj test - jako wartosc pola haslo podaj zapisany hash. 7. Od teraz mozesz zalogowac sie danymi: login: test haslo: test 8. jesli zadziala, to powtorz procedure wpisujac pozadany login, haslo. 9. jesli nie zadziala, to znaczy ze skrypt nie laczy sie z baza danych. PS. przepraszam za brak polskich znakow |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
JESTTTTTT (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif)
Zrobiłam to co mówiłeś i potem hasło zapisałam w MD5 Dziękuję (IMG:style_emoticons/default/zakochany.gif) |
|
|
![]()
|
|
Jak wchodzę do phymyadmin do katalogu admin to jest napisane login admin haslo admin Czyli miałem rację, że hasło w bazie nie było zapisane w md5 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak właśnie (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif)
Jeszcze raz BARDZO dziękuję (IMG:style_emoticons/default/zakochany.gif) (IMG:style_emoticons/default/zakochany.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo prosze (IMG:style_emoticons/default/Lkingsmiley.png)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(rzymek01) Za taki skrypt, nie obrazajac skryptow, to powinno sie za jaja wieszac albo sad polowy i rozstrzelanie. A jakby to była kobieta to za co chciałbyś wieszać? Nie żebym szykował sznur... Kurde, jacy wszyscy wyrozumiali jak post napisała domniemana kobieta (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) haha Ten post edytował !*! 22.09.2012, 08:09:01 |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mogę prosić o jeszcze drobną pomoc ?
Nie wyświetlają się Polskie znaki. W menu i napisach już gotowych są, ale przy dodawaniu ogłoszeń i kategorii wyskakują dziwne znaczki (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Zmień kodowanie na utf-8 (html lub przy połączeniu z bazą).
|
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie wiem jak. I przy rejestracji nowego użytkownika nie wysyła się powiadomienie na pocztę. Na cba nie mam cron. Da się coś z tym zrobić ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. krzaki -> google->mysql set names
2. kup aplikację z prawdziwego zdarzenia za prawdziwe pieniądze a nie chłam za 49,99. Ten szajs należy potraktować jak kał - nie dotykać bo zacznie śmierdzieć. ps. może o tym nie wiesz ale kupując coś tak tanio bądź pewna, że za edycję zapłacisz więcej niż gdybyś kupiła dedykowaną aplikację |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinni przypiąc temat jakiś temat z kodowaniem znaków...
przy połączeniu z baza danych daj mysql_query('SET NAMES utf8'); w html ustaw utf 8 oraz w edytorze gdzie otwierasz źródło strony zmień na formatowanie utf 8 bez bom , jeśli Twój edytor nie ma takiej możliwości zacznij używać np notpade++ |
|
|
-marianka90- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przeniosłam się do az.pl
Są Polskie znaki automatycznie bez grzebania Teraz dla odmiany przychodzi przypomnienie hasła ale nie przychodzi rejestracja w serwisie. w home.pl przychodziła rejestracja ale link na który się klikało był nie aktywny Zostanę już w az bo nie mam do tego siły, ale co zrobić, żeby wysyłała się rejestracja ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 17:38 |