![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bry!
Jako że jestem tutaj nowy (patrz licznik postów) na początku się przywitam: Cześć! Formalności mamy za sobą więc w szym mam problem. Zapraszam tutaj:KLIK! Jest to narazie coś na wzór miniaturki CMS'a. Strona posiada 3 divy jako kolumny. Teraz została wyłączona prawa kolumna. Niestety przez CSS śrdkowego div'a nie może się on ładnie rozsunąć. Najgorsze jest to ze nie moge po prostu usunąć linijki "width:" kodu z CSS. Gdy usune linijke a włącze kolumne prawą to jedno ląduje pod drugim :/ Bardzo prosze o pomoc w ułożeniu niegrzecznoego DIV'a Kucharskov! Ten post edytował Kucharskov 14.09.2012, 16:16:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Chyba najlepszy grid z jakim pracowałem jest w bootstrap twitter, bodajże wzorowany na grid960.
Jeśli chcesz wynajdywać koło na nowo, bardzo prosze, tylko po co skoro jest tyle fajnych frameworków CSS/HTML |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba najlepszy grid z jakim pracowałem jest w bootstrap twitter, bodajże wzorowany na grid960. Jeśli chcesz wynajdywać koło na nowo, bardzo prosze, tylko po co skoro jest tyle fajnych frameworków CSS/HTML Nie rozumiem Pana. Jeżeli chodzi o to "po co nastepny CMS" to jest on bardziej dla mnie niż dla innych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tylko własnie mam problem z tą szerokością srodkowego DIV'a żeby po wyłączeniu prawej kolumny rozsuwał sie na dwie... Może pan pomylił temat? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Nie pomyliłem. Czego nie rozumiesz? Nie wiesz co to grid? Nie wiesz co to framework html/css?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega wyżej miał na myśli rozwiązania które pomogą Ci w takich sytuacjach:
http://twitter.github.com/bootstrap/scaffo...html#gridSystem lub http://960.gs/ Zawsze możesz użyć javascript do dynamicznej zmiany szerokości. |
|
|
![]()
|
|
Chiałem zrobic to w samym CSS lub ewentualnie w PHP którym juz mam...
Wpadłem an genialny pomysł! Zrobiłem dwie klasy bodytext i bodytext_szeroki Za pomocą PHP (funkcja if) - Jeżeli panel prawy jest włączony użyj "bodytext" jeżeli wyłączony użyj "bodytext_szeroki" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @Edit Tak przy okazji... Wiedzą może panowie (na pewno wiedzą jeżeli żucają takim nazewnictwem). Dlaczego tekst w moim prawym panelu nie jest od samej góry jak w lewym? |
|
|
![]()
|
|
I z główy, działa zawsze i wszędzie czy to będzie IE 5 czy Opera 12. P.S. Na forum wszyscy jesteśmy na "Ty". Ten post edytował wNogachSpisz 14.09.2012, 17:39:32 |
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś mi wytłuamczyć jak to działa? Bo dość ciekawe rozwiązanie "dwie kolmuny span3" P.S. Na forum wszyscy jesteśmy na "Ty". Lepiej zacząc kulturalnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Masz do dyspozycji 12 pól, Wiec 3 + 6 + 3 daje 12. Środkowa ma 50% rozmiaru a dwie boczne po 25%.
Dodatkowo klasa "row-fluid" wykorzysta całą dostępną szerokość elementu obejmującego, inaczej niż "row" które będzie miało sztywną szerokość określoną w pixelach (960 lub 1200). Ten post edytował wNogachSpisz 14.09.2012, 17:51:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 15:44 |