![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień Dobry (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Męczę się z opcją jak w temacie. Google pomaga ale nie do końca. Po najechaniu chcę żeby pokazywało się zdjęcie (w css zdjęcie pokazuje się na stałe a mi chodzi o "chmurkę", która będzie podążać za kursorem podczas gdy ten jest nad linkiem) W końcu mi się udało ale jak się okazało ów skrypt nie nadawał się do użytku - wyskakiwało jakieś okno, że skrypt ma licencje bla bla, odpuszczam zatem) Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jquery/javascript tooltip w google i znajdziesz dosłownie setki darmowych przykładów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Oj biedni przeglądający Twoją stronę za pomocę ekranu dotykowego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie będzie problem z tym? Sypie się?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bedzie problem bo na ekranie dotykowym po prostu wybiera sie konkretna akcje a nie lata kursorem po stronie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje używać jak najmniej rozwiązań typu wyskakujące okienka czy chmurki ponieważ jest coraz więcej przeglądających internet na smartfonach czy tabletach. Oprócz tego zależnie od skryptu ale to po prostu muli. Nic się nie posypie jeśli dobrze to napsizesz ale chodzi o wygodę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Oprócz tego zależnie od skryptu ale to po prostu muli. Niby dlaczego miało mulić? Skąd takie informacje? Skrypt chmurki to kilkanaście liniej kodu w czystym JS. Już nie mówię, że da się to zrobić w CSS( nie dokładnie to samo, ale sam efekt jest do osiągnięcia ) Ja proponuję zrobić dwie wersje. Dla touch i myszek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@UP
Masz rację... dokładniej chodziło mi o przeładowanie stron "grubymi" skryptami jak np ten rozwijany z fb. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 06:17 |