![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam problem wygląda następująco:
Na stronie dodaj.php, która jest w folderze głównym czyli public_html mam skrypt do umieszczania artykułów. Na stronie wybieramy sobie przykładowy folder z formularza (opcje wygladaja mniej wiecej tak: /_data/ogrodnictwo/botanika/), w którym chcemy zapisać artykuł i podajemy tytuł. Oczywiscie po wcisnieciu submit buttona tworzy sie sciezka ($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$folder.$tytul.".php") próbowałem ją umieszcać też w pętli ale nie miało to żadnego wplywu na zapisywanie. Po wcisnieciu buttona wyskakuje mi echo z poprawną ścieżką. W CKeditorze wczytuję się plik, a nawet tworzy jeżeli go nie ma. Problem zaczyna się przy zapisywaniu. Po wciśnięciu submit buttona tak jak by przeskakiwało całą pętlę i niezapisywało treści. Umieszczałem echa i jakieś pauzy w pętli żeby sprawdzić czy dobrze działa ale nic się nie wyświetlało po wciśnieciu. Pliki są w chmod 0777 (umieszczałem komende w kodzie ale zadnego rezulatu nie uzyskałem) probowalem tez na 755 i foldery również - nie było żadnego problemu z dostępem. Umieszczałem 2 pętlę if(isset()) poza główną pętlą, a nawet w tej pierwszej - bez rezultatu. Usuwałem apostrofy ze zmiennej $path - bez rezultatu. Zmieniałem fwrite na fputs - bez rezultatu. Zmieniałem przypisanie .= na = - bez rezultatu. Skrypt działa jeżeli poda się ręcznie do fwrite lub fputs ścieżke z plikiem np /_data/oogrodnictwo/botanika/dokumenttekstowy.php". Nie wiem o co chodzi. Jeżeli chodzi o ckeditora to wszystkie ustawienia są prawie pierwotne. Podejrzewam ze sciezka nie jest do konca stringiem :/ Poniżej przedstawiam kod dodaj.php
a tutaj urywek z usuniętymi niektórymi meta tak żeby pokazać tylko skrypty ktore umiescilem w head.php
Ten post edytował rausman 10.09.2012, 09:26:01 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiersz 57 . bez tego buttona nic sie nie dzieje.
Tutaj na obrazku wczytanie pliku tytul.php (IMG:http://c.wrzuta.pl/wi14921/549a2ed6000282e0504dab46/pierwsze.jpg) (IMG:http://c.wrzuta.pl/wi7880/1a0c78250002c21c504dabc1/drugie.jpg) po wcisnieciu zapisz wraca do sytuacji jak na pierszywm obrazku i po wczytaniu pokazuje ta sama tresc Ten post edytował rausman 10.09.2012, 10:01:10 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OK działa wielkie dzięki za radę. Może dlatego nie działało że byly dwa buttony ?
Dla potomnych jak wygląda kod
Ten post edytował rausman 10.09.2012, 19:15:31 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 02:02 |