![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem. Dla mojego kodu:
PO 1 wcisnieciu btn_add wywoluje sie 1. Po 2 kliknięciu juz 2 razy, po 3 już 3. Przez to zamiast 1 dodaje mi kilka wartosci do bazy jak podepne $.ajax. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda .click() dodaje callback dla zdarzenia kliknięcia. W Twoim kodzie, ten callback jest dodawany z każdym kliknięciem w element #btn_add. Innymi słowy, taki kod:
zasypie Cię alertami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wniosek: zdarzenia click() dla #dodaj i #anuluj dodawaj poza callbackiem dla #btn_add. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok poradziłem sobie. Jeszcze 1 pytanko.
Mam ukrytą formatkę, która muszę wyświetlić kilkakrotnie klikając na różne buttony. Jednak nie bardzo wiem w jaki sposób odróżnić z którego zostało kliknięte żeby inną rzecz wysłać do serwera. Myślałem nad dodaniem klasy do przycisku dodaj (przycisk w ukrytej formatce, po kliknięciu na który powinna się dziać inna akcja w zależności od tego skąd formatka została przywołana) Myślałem nad takim czymś
W źródle strony klasa się dodaje, jednak brak reakcji na click. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod html do tego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) może wystarczy "rodzicami" i "dziećmi" pooperować aby wyłapać odpowiednia treść albo odpowiedniego diva.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:37 |