![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
jak zrobic aby obok wyswietlanej nazwy kategori w nawiasie pojawiała sie liczba z lista firm przypisanych do niej? Baza wyglada tak: Firmy id_firmy nazwa kategorie id_kategori nazwa powiazanie id_powiazania id_firmy id_kategori |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi mi bardziej o to ze jak wyswietlam liste kategori wszystkich to obok zeby bylo w nawiasie ile tam sie firm znajduje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jak wyświetlasz listę kategorii, zapewne w pętli to wsadzasz w środek kolejne zapytanie...
Chyba, że oczekujesz żeby Ci cały kod napisać? Podsunąłem Ci już gotowe rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił w jednym zapytaniu
Kod SELECT COUNT(id_firmy) as firmy, kategorie.* FROM kategorie JOIN powiazanie ON id_kategorii=id_kategorii GROUP BY id_kategorii zwraca Ci wszystkie dane nt. kategorii + jedno pole "firmy" z liczbą firm do niej przypisanych |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:12 |