![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie, mianowicie mam w domu sieć komputerów 2x windows (xp. vista), 1x ubuntu, wszystko połączone siecią. komp z ubuntu działa jako serwer i do niego mam podłączone urządzenie wielofunkcyjne HP. Lunux działa w grupie roboczej "Workgroup" a pozostałe komputery w "Dom". Jesli chce cos dosc ze strasznie długo to trwa to jeszcze kolory sie sypią. Moje pytanie brzmi czy różne grupy robocze mogą być przyczyną długiego oczekiwania na wydruk?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdowanie zasobów w ramach jednej grupy roboczej powinno być szybsze.
Sróbuj to ujednolicić (najprościej zmienić tylko workgroup na Linuksie w konfiguracji samby). I zrestartować samego demona samby. Co do kolorów to nie jestem w stanie pomóc - ale czy drukowanie tego samego dokumentu z Linuksa i drukowanie z Win przez drukarkę udostępnioną w sieci daje różne efekty? Bo może to kwestia sterowników? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak drukowałem ten sam dokument i miałem rózne efekty. Sterowniki dla windowsa mam na płycie a dla linuxa nie i było to jakos inaczej instalowane jzu nie pamietam w jaki sposób.
EDIT: Zmiana grupy na taka jak w windowsach znacznie przyspieszyła drukowanie. Ten post edytował musiek86 19.08.2012, 18:02:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:42 |