![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Elo zainstalowalem sobie xampp i mam problem.
Musze zainstalowac sobie system oparty o Symfony2 jednak musze tez pobrac sobie wszystkie bundle, problem polega na tym ze wyskakuje mi taki blad: Cytat C:\xampp\htdocs\meritoo\bin>php vendors install The deps version file is not valid (near "symfony") A pliki wygladaja tak: http://pyp.net.pl/source/502d0470ede04 http://pyp.net.pl/source/502d0487a1f62 Czy ktos wie co moze byc przyczyna? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj gita.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok nic maly zonk okazalo sie ze plik w repozytorium byl bledny teraz jest wszystko ok (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
TO teraz pytanie z innej beczki dlaczego mam blad na xampp, windows 7 gdy instaluje assets(symlink) C:\xampp\htdocs\meritoo>php app/console assets:install web/ --symlink Installing assets for Symfony\Bundle\FrameworkBundle into web/bundles/framework "stty" non è riconosciuto come comando interno o esterno, un programma eseguibile o un file batch. [ErrorException] Warning: symlink(): Cannot create symlink, error code(1314) in C:\xampp\htdocs \meritoo\vendor\symfony\src\Symfony\Component\HttpKernel\Util\Filesystem.php lin e 167 O co chodzi, gdyz w starszej wersji systemu takiego bledu nie mialem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dam sobie uciąć ręki, jednak Windows nie obsługuje '--symlink', dlatego poprawną komendą jest php app/console assets:install web, u mnie działa :]
|
|
|
![]()
|
|
No tak wlasnie wiem ze symlink nie dziala na Windzie tylko problem bedzie potem z linkami do zasobow, dziala u ciebie na pewno?
Kod ktory uruchamiales, uruchomisz tez na Windows bez zadnych zmian? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to tam się nie znam, ale robiłem to z tutorialem i działa. Uruchamiam to po przeniesieniu przykładowo {{ asset('bundles/bloggerblog/css/blog.css') }}, nie wiem czy jest to poprawnie z SF2, tutek prowadził mnie za rączkę, ale działa. Windows 7, xampp.
|
|
|
![]()
|
|
Mhmm zapodaj linka do tutka zaraz sprawdze bo mi bez symlink-a nie dzialalo
|
|
|
![]()
|
|
Lekko zjedziesz i masz o tym wspomniane. http://tutorial.symblog.co.uk/docs/validat...tyling-the-form
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki, sprawdze raz jeszcze czy bedzie mi dzialalo bez symlink-a bo ogolnie to dzialalo jednak plulo sie o jakis blad zwiazany z resources jednego z bundli z assets ze cos tam mu link nie pasowal.
Jak to sie nie sprawdzi bede musial za pomoca mklink sam zrobic wszystkie linki symboliczne ;] Czy ktos wie z jakiej opcji powinienem skorzystac uzywajac mklink dla takich zaleznosci: Kod lrwxr-xr-x 1 kn staff 106B 20 sie 14:13 fosjsrouting -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/vendor/bundles/FOS/JsRoutingBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 121B 20 sie 14:13 framework -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/vendor/symfony/src/Symfony/Bundle/FrameworkBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 112B 20 sie 14:13 meritoobackendcms -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/vendor/bundles/Meritoo/Backend/CmsBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 117B 20 sie 14:13 meritoocmfpagescontent -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/vendor/bundles/Meritoo/Cmf/PagesContentBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 119B 20 sie 14:13 sensiodistribution -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/vendor/bundles/Sensio/Bundle/DistributionBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 116B 20 sie 14:13 stfalcontinymce -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/vendor/bundles/Stfalcon/Bundle/TinymceBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 123B 20 sie 14:13 webprofiler -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/vendor/symfony/src/Symfony/Bundle/WebProfilerBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 96B 20 sie 14:13 websitecommon -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/src/Website/CommonBundle/Resources/public lrwxr-xr-x 1 kn staff 94B 20 sie 14:13 websitemain -> <sciezka-do-kodu-na-dysku>/src/Website/MainBundle/Resources/public Chodzi mi czy powinny to byc lacze stale/polaczenie/symboliczne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kombinujesz na kuń pod górkę. Po co chcesz to robić ręcznie? Nawet na Windowsie na Xamppie powinno Ci się zainstalować.
Najlepiej skonfiguruj sobie Ubuntu Server lub Debiana na VirtualBoxie i na tym pracuj. O wiele lepsze niż Xampp. |
|
|
![]()
|
|
No kombinuje...myslalem nad live cd z pendrive-a ale z tego za kazdym razem wszystko bedzie mi sie usuwalo, na hdd poki co nie chce miec 2 systemow.
Mowisz ze na virtualBoxie bedzie ok? No nie wiem zobacze jeszcze czy dam rade zrobic tak jak mowi jak sie uda to ok w przeciwnym razie zainstaluje ubuntu/kubuntu na virtualboxie Kombinujesz na kuń pod górkę. Po co chcesz to robić ręcznie? Nawet na Windowsie na Xamppie powinno Ci się zainstalować. Najlepiej skonfiguruj sobie Ubuntu Server lub Debiana na VirtualBoxie i na tym pracuj. O wiele lepsze niż Xampp. No ok tak zrobilem na virtualbox-ie zainstalowalem ubuntu. I teraz mam pytanie czy na ubuntu moge zainstalowac sam apache itp...itd...i kodzic na windows i lub musze wszystko zainstalowac na virtualbox-ie i na nim pracowac bo ubuntu nie bedzie mialo dostepu do danych z windy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko masz opisane w internecie. Szukaj pod słowami "virtualbox lamp", na pewno coś znajdziesz.
|
|
|
![]()
|
|
spoko juz sobie poradzilem i wszystko dziala.
Jedyne czego nie kumam to jak zrobic zeby pliki byly dostepne host <-> guest niby ustawilem zeby dzialalo to w obie strony ale ani na jednym ani na drugim systemie nie widze plikow z drugiego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:25 |