![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Napisałem sobie metodę w klasie do zarządzania bazą danych, która w szybki sposób zliczy ilość rekordów z bazy danych:
Metoda działa prawidłowo, gdyby nie jedynie fakt filtracji danych - zainteresowałem się, aby wszystkie dane wprowadzane przez użytkowników do zapytań wprowadzać za pomocą: PDO::bindValue, niektóre właśnie zapytania do zliczania pochodzą z wartościami wprowadzonymi przez użytkowników, więc takie coś właśnie odpada. Chciałbym to zrobić w możliwie najprostszy sposób, aby za każdym razem nie pisać całego zapytania i wszystkiego, tylko wywoływać w skrypcie metodę, która zwraca ilość rekordów. Ma ktoś może jakiś pomysł jak to zrobić? Pozdrawiam :-) -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazwy tabel/kolumn, nie mówiąc już o całych fragmentach zapytania nie mogą być sparametryzowane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, tylko wartości wprowadzone przez użytkownika np. i nie wiem jak to rozegrać.
-------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz ręcznie skleić fragmenty zapytania na podstawie danych dostarczonych przez użytkownika - ot, cała sztuka.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:05 |