![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam....
Wypocilem cos takiego:
Adres i telefon pobierany jest dobrze ale nazwa juz nie.(albo niemam nic, albo cala strona) Niemam pojecia jak to prawidlowo zapisac, prosze o pomoc To czesc kodu z ktorego chce wyciagnac nazwe:
interesuje mnie: Tremark Sp. z o.o. p.s. jestem praktycznie zielony w tym ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tak niebardzo wiem jak sie do tego zaprac...
moze cos nakierujesz ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Zadaj konkretne pytanie. Czego nie rozumiesz? Wykaż odrobinę inicjatywy.
|
|
|
![]()
|
|
Doszedlem do czegos takiego:
Dziala ok, pokazuje tylko to co chcialem... Potrzebuje zapisac to do sql ? Nazwa, Adres, Telefon zapisuje sie tylko : id imie nazwisko telefon 71 Array[26] Array[26] Array[26] dlaczego (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) SQL:
Ten post edytował zee 12.08.2012, 13:35:21 |
|
|
![]()
|
|
Działa to zbyt wiele powiedziane. Ja bym powiedział że "przypadkiem ruszyło".
Tak się tego nie robi, musisz sparsować dokument. Link z narzędziami jest w moim pierwszy poście. Ten post edytował wNogachSpisz 12.08.2012, 13:37:25 |
|
|
![]()
|
|
To ma byc jakos tak (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
niewiem co ma byc tutaj: ('td text') jak zapisac to czego szukam Ten post edytował zee 12.08.2012, 14:52:02 |
|
|
![]()
|
|
Wybrałeś prawdopodobnie najgorszą możliwą biblitekę, ale tak, o to mniej więcej chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
To moze podaj z czym bedzie latwiej
|
|
|
![]()
|
|
Po raz kolejny, link masz w moim pierwszy poście.
|
|
|
![]()
|
|
wNogachSpisz jak masz tak odpisywac i nabijac posty to nie pisz lepiej nic bo nic mi nie pomagasz...
wNogachSpisz tobie juz dziekuje... Ten post edytował zee 12.08.2012, 15:13:46 |
|
|
![]()
|
|
Nie moja wina, że nie potrafisz kliknąć w link i przeczytać ze zrozumieniem kilku zdań po angielsku.
Troche ciężko się rozmawia gdy edytujesz post dopisując pytanie po czasie. Ktoś kto będzie czytał ten topic pomyśli że świadomie je ignoruje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) To rześ się napracował. Oczekujesz że ktoś napisze resztę za Ciebie? Przeczytałeś manual simple_html_dom? Ten post edytował wNogachSpisz 12.08.2012, 15:30:43 |
|
|
![]()
|
|
Napisales ze wybralem najgorsza biblioteke, nieznam sie na tym wiec moze bys podal cos co bedzie latwiejsze a ty caly czas wracasz do linka z ktorego zaduzo nie rozumiem.
Potrzebuje jakies przyklady co i jak, niechce gotowca, chce to zrozumiec jakos. Napisalem w pierwszym poscie co udalo mi sie zrobic, pisales ze nie tak to sie robi to jak... tylko link i link dr.google dlaczego to co napisalem w 1 i 2 poscie n ie moze byc ? Ten post edytował zee 12.08.2012, 15:42:17 |
|
|
![]()
|
|
Napisales ze wybralem najgorsza biblioteke, nieznam sie na tym wiec moze bys podal cos co bedzie latwiejsze a ty caly czas wracasz do linka z ktorego zaduzo nie rozumiem. Jak można się nie znać na przeczytaniu kilku zdań? Pod linkiem jest opisane która bibliteka gorsza, która lepsza. Powiedz, na czym tu trzeba się znać? 8 letnie dziecko by sobie z tym poradziło. Potrzebuje jakies przyklady co i jak, niechce gotowca, chce to zrozumiec jakos. W dokumentacji nie ma przykładów? Napisalem w pierwszym poscie co udalo mi sie zrobic, pisales ze nie tak to sie robi to jak... tylko link i link dr.google Dokładnie, tak się tego nie robi. Link który podałem zawiera kompletną odpowiedzieć w dodatku świetnie przeredagowaną. Nie widzę sensu kopiowania internetu, choć wiem że ten sport ma wielu entuzjastów. Ten post edytował wNogachSpisz 12.08.2012, 15:45:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja stoję po stronie @wNogachSpisz. Dlaczego?
Wybrałeś bibliotekę - jaka by ona nie była; po przeczytaniu kilku postów już widzę, że nie zadałeś sobie nawet trudu zajrzenia w dokumentację wybranej przez ciebie biblioteki gdzie masz rozpisane przykłady; wziąłeś pierwszy od góry rozpisany kawałek kodu źródłowego. Próbujesz robić to przez wyrażenia regularne - raz się uda, dwa razy nie. Zmienią strukturę strony i znów będziesz kleił wyrażenia bo nie działa. A z poziomu struktury szybciutko dojdziesz do pożądanych rezultatów. Cytat tylko link i link Tak tylko link i link, bo gdzieś zostało to już wyjaśnione i skoro tamci wiedzą o co chodzi to trzeba się uczyć od właśnie takich ludzi. Cytat dlaczego to co napisalem w 1 i 2 poscie n ie moze byc ? Bo to co napisałeś na siłę próbuje być stroną o składni przypominającej HTML, a w rzeczywistości ma jedynie parsować dane i wrzucać do tabelek mysql'owych. Zatem dorabianie do tego "dodatków" jest bez sensu bo nie wnoszą one nic w działanie. Cytat dr.google && bo juz niemam sily... Wiedza i umiejętności nie spadają z nieba - jeśli nie masz cierpliwości do tej roboty, nie masz czasu i siły żeby poczytać manuale, przykłady skryptów porozrzucane po sieci - daruj sobie tę robotę bo stracisz czas, a nie osiągniesz satysfakcjonujących efektów. Jak coś robić to konkretnie. Tłumaczenie że jest się zielonym nikogo nie usprawiedliwia - nawet zielony, który chce się nauczy. Ten post edytował klocu 12.08.2012, 16:07:04 |
|
|
![]()
|
|
Napisalem swoje:
napisaliscie ze tak sie nie robi i odsylacie do czegos innego, czegos czego nie ogarniam Jak zrobic zeby znajdowalo wszystko, albo np. 20 bo pokazuje tylko pierwsze
|
|
|
--Zee-- |
![]()
|
Goście ![]() |
pomoze ktos ?
|
|
|
![]() ![]() |