![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, otóż nie wiem od czego zacząć, a chcę stworzyć coś na styl generatora postaci.Tzw. wybierało by się po jednym z danej kategorii np. brody itp. a te obrazki nakładały by się na siebie w czasie rzeczywistym, po czym po rejestracji zapisywał by się ten obrazek - już złączony na serwerze pod nazwą użytkownika. Macie może jakieś propozycje jak to w ogóle zacząć? Z góry dzięki za pomoc!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Kiedyś zacząłem takie cudo robić, ale zaniechałem, bo wspólnik się rozmyślił. Mogę pomóc w ew. problemach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O coś w tym stylu właśnie mi chodziło. Tyle, że chodziło by o zwykłe nakładanie na siebie poszczególnych obrazków (bród itp.). Jak w ogóle się za to zabrać? przydało by się zrobić podgląd "live" powiedzmy na poukrywanych warstwach, które by się pokazywały po wybraniu danej np. brody.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Teraz można to zrobić w HTML5 i CSS3 techniką D&D, ale ja mam to prościej, bo to była pierwsza i jedyna wersja testowa. Poszczególne obrazki są zrobione w Photoshopie i cięte za pomocą PHP i tez tak nakładane na siebie. Efekt jak widać dobry.
|
|
|
![]()
|
|
A jakieś wskazówki samego łączenia/nakładania?
|
|
|
![]()
|
|
Formularz wieloetapowy, dane przekazywane przez sesje. Sklejanie za pomocą ImageCopyResampled(). Część obrazków cięta pod kątem to musiała wpierw być obrócona o odpowiedni kąt, wycięta a potem odwrócona do swojej pozycji i dopiero resamplowana.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 18:54 |