Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [JavaScript][PHP]Generator postaci
Maxie

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam problem, otóż nie wiem od czego zacząć, a chcę stworzyć coś na styl generatora postaci.Tzw. wybierało by się po jednym z danej kategorii np. brody itp. a te obrazki nakładały by się na siebie w czasie rzeczywistym, po czym po rejestracji zapisywał by się ten obrazek - już złączony na serwerze pod nazwą użytkownika. Macie może jakieś propozycje jak to w ogóle zacząć? Z góry dzięki za pomoc!
Go to the top of the page
+Quote Post
Kshyhoo

Grupa: Opiekunowie

Kiedyś zacząłem takie cudo robić, ale zaniechałem, bo wspólnik się rozmyślił. Mogę pomóc w ew. problemach.
+Quote Post
Maxie

-----

O coś w tym stylu właśnie mi chodziło. Tyle, że chodziło by o zwykłe nakładanie na siebie poszczególnych obrazków (bród itp.). Jak w ogóle się za to zabrać? przydało by się zrobić podgląd "live" powiedzmy na poukrywanych warstwach, które by się pokazywały po wybraniu danej np. brody.
+Quote Post
Kshyhoo

Teraz można to zrobić w HTML5 i CSS3 techniką D&D, ale ja mam to prościej, bo to była pierwsza i jedyna wersja testowa. Poszczególne obrazki są zrobione w Photoshopie i cięte za pomocą PHP i tez tak nakładane na siebie. Efekt jak widać dobry.
+Quote Post
Maxie

-----

A jakieś wskazówki samego łączenia/nakładania?
+Quote Post
Kshyhoo

Formularz wieloetapowy, dane przekazywane przez sesje. Sklejanie za pomocą ImageCopyResampled(). Część obrazków cięta pod kątem to musiała wpierw być obrócona o odpowiedni kąt, wycięta a potem odwrócona do swojej pozycji i dopiero resamplowana.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.09.2025 - 18:54