![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--rudi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, potrzebuje pomocy a mianowicie chodzi mi o to, że chciałbym aby mój pulpit był na przesyłany na serwer i odświeżany co 30-60sekund.
może to być w postaci zdjęć tzn. screenshotów którę będą robione z taką częstotliwością i automatycznie wysyłane na serwer i jak zostaje wrzucony nowy screen to stary zostaje usunięty. Szukałem programów ale nie znalazłem takiego co by automatycznie wysyłał bo z automatycznym robieniem nie ma problemu tylko to wysyłanie Prosze o pomoc dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli system może zrobić screena sam to może się udać jeśli nie to się nie uda. (ja akurat nic o tym nie wiem).
Wtedy wytarczy w php zrobić przesył pliku a w drogim pliku przez jquery odpowiednio wykonywać czynności i odświeżać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to, jeśli robisz zdjęcia automatycznie to zapisuj je w tym katalogu co skrypt php, a następnie rób takie czynności.
* Usun plik (zawsze nazywaj je tak samo - będzie łatwiej) np.: pulpit.jpg : Funkcja: unlink('pulpit.jpg');. * Prześlij nowe zdjęcie. * Pokaz wiadomość zwrotną (czy dodało czy nie). Takie funkcje miałby mieć plik o nazwie przeslij.php, a natomiast index.php: Gdzie: 30000 = 30sekund a 60000 = 60sekund. Pozdrawiam. |
|
|
--rudi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale ja chce żeby mi jak zrobi screena (np jakimś programem do robienia screenów) to żeby samoczynnie wysyłało się na serwer a nie że ja sam musiałbym to robić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wstaw ten skrypt do crona.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałeś, że automatycznie Ci robi zdjęcie.
Wiec ci napisałem skrypt który co 30sekund odświeża plik przeslij.php, wiec jedynie co musisz zrobić to otworzyć plik index.php i reszte już będzie robione samodzielnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
--rudi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to, jeśli robisz zdjęcia automatycznie to zapisuj je w tym katalogu co skrypt php, a następnie rób takie czynności. * Usun plik (zawsze nazywaj je tak samo - będzie łatwiej) np.: pulpit.jpg : Funkcja: unlink('pulpit.jpg');. * Prześlij nowe zdjęcie. * Pokaz wiadomość zwrotną (czy dodało czy nie). Takie funkcje miałby mieć plik o nazwie przeslij.php, a natomiast index.php: Gdzie: 30000 = 30sekund a 60000 = 60sekund. Pozdrawiam. Czyli mam to tak zrobić: Screeny które się będą robić automatycznie mają się zapisywać w katalogu np. STRONA na moim komputerze a INDEX.PHP ma być z tym scryptem na serwerze, tylko nie rozumiem co mam zrobić, żeby się wysyłało na serwer. Jestem trochę tempy w tych sprawach dlatego proszę o pomoc A czy da się żeby mój pulpit mógłbym inaczej podglądać, bo dokładnie chodzi mi o to że chce go widzieć na telefonie czyli uruchamiam pewien program którego nie ma na telefony i poprzez sieć mógłbym patrzeć co się tam dzieje. Wymyśliłem właśnie te screeny ale może Wy znacie lepszy sposób. Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak komputer to windows, a telefon z androidem/windowsem/symbianem(?) to klient rdesktop
Ten post edytował hind 8.08.2012, 11:42:32 |
|
|
--rudi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
--rudi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli nikt nie ma pomysłow na mój problem? Jak by mi ktoś krok po kroku napisał co mam zrobić byłbym bardzo wdzięczny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 21:34 |