![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Robię stronę dla znajomego przeupującego z chomikuj na bezlimitowy serwer. I czy dało byśie w JS zrobić formularz obliczający że w pole tekstowe po kliknięciu oblicz żeby wyświetlało cenę |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 2 Dołączył: 21.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli dobrze zrozumiałem chodzi ci o pole tekstowe typu <input type="text"/>
W takim razie kod wygląda tak JS: Kod <script type="text/javascript"> function oblicz(){ var wynik; //tutaj robisz obliczenia po czym zapisuje je do zmienniej wynik document.getElementById(id pola tekstowego w cudzysłowach).value = wynik; } </script> HTML: Jakbym źle zrozumiał lub jakbyś miał jakiś jeszcze problem pisz |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli dobrze zrozumiałem chodzi ci o pole tekstowe typu <input type="text"/> W takim razie kod wygląda tak JS: Kod <script type="text/javascript"> function oblicz(){ var wynik; //tutaj robisz obliczenia po czym zapisuje je do zmienniej wynik document.getElementById(id pola tekstowego w cudzysłowach).value = wynik; } </script> HTML: Jakbym źle zrozumiał lub jakbyś miał jakiś jeszcze problem pisz O coś takiego mi chodziło tylko jeszcze przydała by się lista rozwijana bo w różnych przedziałach są inne ceny. I jak mam wypisać te dane Ten post edytował Poof 30.07.2012, 12:38:14 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Napiszę ci w Jquery bo jest szybciej a tobie to chyba bez różnicy ważne zęby działało.
JS: Kod <script type="text/javascript"> $(function () { $('#select_id').change(function () { var wartosc_selecta = $(this).val(); // pibranie wartosci selecta // ajkies obliczenia $('#cena').val(wynik_obliczen); // wstawienie do inputa wyników obliczeń }) }) </script> HTML: Powinno działać. I nie zapomnij dołączyć biblioteki jquery na początku pliku. jquery Ten post edytował grzes999 31.07.2012, 10:25:30 |
|
|
|
|
|
|
|
Dobra to jak wypisać te reguły
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 19:48 |