![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Posiadam swój czat gg i mam pewien problem z banowaniem. Orginalna funkcja wygląda tak:
Chciałem zrobić coś, aby wyświetlało takze powód zbanowania, więc dodałem dodatkową kolumnę w MySQL "reason" i funkcja wygląda tak:
Problem jest w tym, że po dodaniu "reason=$txt" w 11 linijce funkcja przestaje działać. Po wpisaniu .ban nick powód wyświetla "<NICK> Zostal(a) zbanowany przez <##NICK> Powod: XXX" , ale nie banuje.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest w każdej funkcji i nie tutaj problem.
Chodzi mi o to, że po dodaniu "reason=$txt" funkcja nawala. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ciekawe, skąd Ci się bierze zawartość do tej zmiennej.
Wybacz, ale jak widzę kwiatka w stylu eval = aplikacja źle zaprojektowana. Widocznie się nie pomyliłem, skoro używasz zmiennej, która bierze się niewiadomo skąd. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zrozum, że
działa poprawnie. |
|
|
![]()
|
|
Czytaj uważnie:
Cytat skoro używasz zmiennej, która bierze się niewiadomo skąd I z łaski swojej, przejrzyj kod, który Ci nie działa mając na uwadze to, co pogrubiłem. Albo użyj IDE zamiast edytora, bo takie błędy wykrywają w trakcie pisania. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:31 |