![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ale ostatnio dobrze znana strona MaterDefense została zablokowana z powodu przeciążenia bazy. Dlatego stworzyłem swój własny skrypt i własną stronę. Wszystko 100% samemu (oprócz loga PHP oczywiście)
Oto adres: http://webprotection.x10.mx/ Domena i adres jest tymczasowy, nie zwracajcie na to uwagę. Strona jest prosta, bo nie mam talentu graficznego, posiada panel administracyjny, korzysta z bazy danych. Jest parę opcji - dodawanie komentarzy, stronicowanie (gdy wpisów więcej niż 10, itp. Jak oceniacie wygląd i schemat działania tego skryptu? Czy jest on bezpieczny. Na razie myślę że bez źródła się obejdzie (nie jest to żaden skrypt dobra publicznego ;P) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Już po wejściu na stronę widać piękny komunikat, świadczący o tym, że powinineś jeszcze popracować nad tym.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ojej, tak zabezpieczałem przez SQL Injection że na śmierć zapomniałem o prostym XSS
Edit: htmlspecialchars teraz cię powita kolego/hakerze (nie wiem kto (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) Ten post edytował materkamil 26.07.2012, 11:10:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Widzę, że ktoś tu nie filtruje treści wprowadzanych przez użytkowników... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
XSS na pewno przechodzi. |
|
|
![]()
|
|
teraz już nie, w końcu jestem od bezpieczeństwa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co tu oceniać...? Brutalne, ale to można zrobić dużo lepiej stawiając jakiegoś gotowego CMS-a...
Na Świecie jest tyle problemów do rozwiązania, a Ty robisz coś, co nawet przyjaznych URL-i nie używa... |
|
|
![]()
|
|
Przykładowo dzięki wam przypomniałem sobie o sprawdzaniu długości nicku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Można robić gotowcami, ale liczy się tylko PHP i notatnik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://webprotection.x10.mx/index.php?id=0
http://webprotection.x10.mx/index.php?id=-1 http://webprotection.x10.mx/index.php?page=0 - ładują się newsy - tak powinno być? Tylko to znalazłem póki co. Z wyglądu to podoba mi się tylko menu górne - reszta ble. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Można robić gotowcami, ale liczy się tylko PHP i notatnik Zależy, czy chcesz siedzieć ciągle przed komputerem, czy posiedzieć chwilę i mieć czas na coś innego. [; Kiedyś była różnica, teraz rzadko kiedy. Polecam lekturę przyklejonego wątku nt. bezpieczeństwa. |
|
|
![]()
|
|
Paradoksalnie jest to własnie strona poświęcona tematyce bezpieczeństwa. Nie mogę sobie wybaczyć tego XSSa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Jak mogłem tego nie zauważyć |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Paradoksalnie jest to własnie strona poświęcona tematyce bezpieczeństwa. Nie mogę sobie wybaczyć tego XSSa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jak mogłem tego nie zauważyć Znowu śmiesz żartować? Strona leży. Nadal niczego się nie nauczyłeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brzydko panowie zrobiliście, że mu zapchaliście konto.
Do autora: Fajnie, że się uczysz i widać jakiś postęp, ale nie uważasz, że mając dosyć małe pojęcie o bezpieczeństwie robienie strony poświęconej temu tematowi jest trochę, ekhm... nie na miejscu? To tak jakbym zrobił stronę o tym jak jeździć na koniach, a jedyną moją przygodą był przejazd na kucyku pod namiotem cyrkowym 20 lat temu. |
|
|
![]()
|
|
Hmm. Przychodzę a tam komunikat. Wydaje mi się że ktoś się zapingował i wyszedł z tego jeden wielki.. Denial of Service
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapingował? Musiałby tym pingiem cały lotus.x10hosting.com (tak, na tym serwerze stoi twój skrypt) uwalić, a komunikat i tak by się nie pojawił. Komunikat tyczył się za dużego wykorzystania zasobów serwera przez TWÓJ skrypt. Widocznie strona cieszyła się po prostu bardzo dużym zainteresowaniem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie blokada jest z jednej przyczyny. Ktoś rozpracował mój system zabezpieczeń komentarzy przed spamem i niechcący się zablokowało. O tym więcej nie powiem... Poczekamy aż odblokują - godzinę
|
|
|
![]()
|
|
Cytat niechcący się zablokowało Niechcący? Braku zabezpieczeń nie nazwałbym "niechcący"... Cytat O tym więcej nie powiem... A jest o czym? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Przeczytaj choć przyklejony wątek nt. bezpieczeństwa aplikacji. |
|
|
![]()
|
|
No dobra, już mówię. Z jednego IP nie wyślesz więcej niż 1 komentarza. No to ktoś zaczął kombinować z proxy, nabijał wejścia i zablokowało
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(materkamil) Ktoś rozpracował mój system zabezpieczeń komentarzy przed spamem Skoro to zrobił to znaczy że nie było żadnych zabezpieczeń. Cytat No dobra, już mówię. Z jednego IP nie wyślesz więcej niż 1 komentarza. No to ktoś zaczął kombinować z proxy, nabijał wejścia i zablokowało Jakby stworzyć listę bzdur jakie piszesz w kodzie, można by pokonać nonsensopedie. A co z sieciami osiedlowymi, wifi? Mają te same IP czasami więcej niż 10 maszyn, a co dopiero 1. |
|
|
![]()
|
|
A co z sieciami osiedlowymi, wifi? Mają te same IP czasami więcej niż 10 maszyn, a co dopiero 1. Jest na to sposób. Zwykle odpowiadam na każdy komentarz szybko więc jeśli ktoś chce coś napisać - napisze. Blokada polega na tym, że bez mojej odpowiedzi nie możesz napisać nic więcej z jednego IP. A jak już mówiłem - odpowiadam zawsze i szybko |
|
|
![]()
|
|
Blokada polega na tym, że bez mojej odpowiedzi nie możesz napisać nic więcej z jednego IP. A jak już mówiłem - odpowiadam zawsze i szybko To jak to możliwe że strona leży, skoro to TY musiałeś pierw odpowiedzieć. Zresztą, pomysł jak widać do obejścia i poroniony, bo niby dlaczego to TY masz odpowiedzieć, a nie Kowalski. Ten post edytował !*! 26.07.2012, 14:57:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:50 |