![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć. Zastanawiam się jak zrobić by user nie mógł opuścić danej podstrony jeśli nie uzupełni swoich danych (x króków: nazwa, płeć, i inne duperele.)
Próbowałem zrobić przekierowania w pliku ze skryptem że jeśli $step < x wtedy następuje przekierowanie. Lecz tu napotyka problem w postaci zbyt wielu przekierować. No w zasadzie nie dziwota bo warunek jest stale nie spełniony. Problem w tym że kompletnie nie mam pomysłu na jakikolwiek warunek, czy sposób by user został na danej podstronie jeśli nie wypełni x kroków. Proszę o jakieś podpowiedzi sugestie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku w którym zapisujesz dane użytkownika wstaw sesję
W index.php dodaj funkcję sprawdzającą czy $_SESSION['regFinish'] == true, jeżeli nie przekieruj na formularz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ech znowu to samo...
Podczas logowania $_SESSION['regFinish'] daje false oraz przekierowywuje na formularz do wypełnienia. Ale przeglądarka pokazuję zbyt wiele przekierować. W pliku głownym czyli index.php mam:
Ten post edytował boosik01 25.07.2012, 20:12:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy to jest w ogole dobry pomysl by przykuwac usera do jakiejs podstrony?
ja bym raczej blokowal dostep do innych stron jezeli nie wypelni tego formularza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 15:52 |