![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
zacząłem bawić się multidb w Zendzie i potrzebuje małej pomocy... mam osobny plik, w osobnym folderze - batch. Plik ma za zadanie wstawić mi rekordy do bazy z pliku xml. część kodu poniżej:
problem w tym, że ten skrypt wcześniej używał normalnego połączenia z bazą - gdy była jedna $application->bootstrap('db');, jak to teraz poprawić aby chodziło normalnie i abym w tym miejscu mógł wybierać połączenie? w akcjach kontrolera robię to tak:
plik bootstrap:
no i w application.ini zainicjowane połaczenia.. wszystko działa, mam tylko problem z utworzeniem obiektu połączenia. będę wdzięczny za pomoc. Ten post edytował csharp 24.07.2012, 21:54:50 -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy chodzi Ci o to, jak w tym pliku (nazwijmy go batch.php) służącym do wrzucania piosenek do bazy pobrać odpowiednie połączenie z bazą danych?
Skoro masz taki bootstrap.php jak przedstawiłeś, no to w tym batch.php napisz:
Przeczytaj komentarz konstruktora Zend_Db_Table_Abstract - jakie parametry możesz przekazać. -------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki - o to mi chodziło dokładnie, daje plusik
![]() -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:18 |