![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetlam listę użytkowników pobieraną z bazy z jednej tabeli. Poprzez zaznaczenie checkboxa przy danej osobie i kliknięciu przycisku formularza następuje zmiana jednego z parametru danego rekordu. Jak sobie poradzić aby móc zaznaczyć kilku użytkowników i zmienić im to pole jednym kliknięciem dla wszystkich? Teraz wygląda to tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale powiedzmy, że na liście jest 100 osób a chcę zaznaczyć tylko 10 i zmienić im parametr to już chyba ten IF się nie sprawdzi. W ogóle chyba trochę nie za bardzo to odpwiedź na moje pytanie. Może powiniennem dodać w pierwszym poście "...dla wszystkich zaznaczonych."
Ten post edytował kopek 20.07.2012, 12:02:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 5 Dołączył: 18.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz sobie formularz:
Kod <input type="checkbox" name="status[]" value="1" \> Osoba 1 <input type="checkbox" name="status[]" value="2" \> Osoba 2 <input type="checkbox" name="status[]" value="3" \> Osoba 3 <input type="checkbox" name="status[]" value="4" \> Osoba 4 <input type="checkbox" name="status[]" value="5" \> Osoba 5 <input type="checkbox" name="status[]" value="6" \> Osoba 6 <input type="checkbox" name="status[]" value="7" \> Osoba 7 A potem odbierasz tablice z id osob, ktore chcesz zmienic:
I w petli kazdego z tablicy UPDATEujesz ![]() -------------------- http://tropmy.net - narzędzie do badania usability stron WWW.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@emkej - chyba żartujesz. Zresztą widać po uśmieszku...
@Aqu podał dobry sposób - z IN. Pozostaje tablicę przerobić do IN() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że jednak dobrze Cię zrozumiałem, w IN musisz podać id które chcesz zmienić. Moje zaptanie po prostu zmienia wartość z obecnej na tą drugą. Albo zrób tak, powinno działać:
|
|
|
![]()
|
|
Problem tylko jest taki, że jak zmienię name="opcja" na name="id[]" to trochę mi to skomplikuje projekt bo ten checkbox ma podpiętych kilka zdarzeń w zależności na jaki przycisk się kliknie po zaznaczeniu checkboxa, dlatego chciałbym poszukać jakiegoś rozwiązania, które zadziała w takiej formie bez ingerowania w już wyświetlonych użytkowników, którzy są wyciągani z bazy w formie tabeli.
Tak wygląda wyświetlanie użytkowników:
Ten post edytował kopek 20.07.2012, 12:46:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:51 |