![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Potrzebuję zrobić skrócenie tekstu w komórce tabelki jeśli jest on zbyt długi i pokazanie całości "w dymku" po najechaniu.
Chodzi o to że czasem teksty są za długie i "rozwalają" tabelkę np w mniejszej rozdzielczości. Dlatego chcę to zrobić w JS bo czasem tekst się może mieścić więc nie ma sensu skracać. Widziałem coś takiego gdzieś ale niestety nie mogę tego znaleźć, może ktoś kojarzy i może podesłać jakiegoś linka do skryptu albo choć przykładu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie musisz używać do tego JS (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
wystarczy CSS: skracanie tekstu css |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak to jest luksus, ale tylko częściowe rozwiązanie.
Pierwsza rzecz to niestety nie działą dla komórki tabeli, ale można wprowadzić dodatkowy element. Druga rzecz to kwestia dymka, tzn wyświetlanie pełnej treści. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz sobie zrobić / użyć gotowego tooltip'a jQuery (to właśnie jest ten Twój dymek), i musisz w jQuery przekazywać do dymka cały tekst z komórki tabelki i wyświetlać po najechaniu (użyj odpowiedniego zdarzenia w jQuery - .mouseover()).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:17 |