![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- kolory są za blade
- tabela do wyświetlania obrazków? pokolorowałbym wiersze, żeby to się tak nie zlewało, dopiero po jakimś czasie zaskoczyłem że są 3 screeny tego samego projektu. - jak klikam w menu, przewijanie mogłoby być płynne. - a jak kliknę na "wyślij" zostaję przekierowany do góry, a błąd jest na samym dole. - obrazki nieklikalne, brak powiększenia, linku? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Całość dobra ale mam drobne zastrzeżenia, oczywiście według mnie.
- Niepasująca czcionka przy "Moje umiejętności", "O mnie", "Web Design". - Poprawienie kolorów poszczególnych elementów np. po przez najechanie na te okrągłe emplematy pod "Moje umiejętności" - są zbyt blade. - Dodaj możliwość powiększenia ew. zbliżenia obrazków w portfolio. Zaglądałem w źródło strony i składnia (X)HTML jak najbardziej poprawna. Ten post edytował fortowiec225 16.07.2012, 16:42:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem, żeby po najechaniu na pracę zamiast niej pojawiła się krótka informacja i ewentualnie link do zrealizowanego projektu. Coś w takim stylu jak jest na stronie http://dribbble.com/ Tylko, że nie wiem jak to zrobić w jakiej to technologii. Domyślam się, że jquery ale tego jeszcze za bardzo nie ogarniam.
U mnie po wysłaniu wyślij z błędnym emailem nie kieruje do góry strony, tylko zostaje na dole i wyświetla błąd, ale możliwe, że zależy to od przeglądarki - nie pomyślałem o tym i nie sprawdziłem. Płynne menu także trzeba zrobić chyba z wykorzystaniem jquery? Może tło pod tymi 3 obrazki z jednego projektu pokolorować lekko na szaro, żeby się jakoś odznaczało, albo dać <hr>. Jak nie w tabeli to jak je rozmieścić? A te kolory to też zależne od ustawień monitora - też nie pomyślałem, bo u mnie wydają się być w porządku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Postaram się poprawić co nieco i wrzucić niebawem poprawioną stronę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na operze 12 Ubuntu 12 rozjeżdża się górne menu, dodanie margin-top: 0 dla diva.container, poprawiło menu.
Efekt z przesłanianiem po najechaniu można osiągnąć w css-ie, wystarczy odpowiednio użyć position: relative i position: absolute. |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem sporo.
Kolory dałem troszkę inne. Wyraźna zielona belka menu. W ogóle to zakodowałem stronę od nowa, tym razem w html5. Przechodzi pozytywne validację, bez błędów. Zrobiłem płynne przejście pomiędzy sekcjami "o mnie", "portfolio" i "kontakt" po kliknięciu w link w menu. Odróżniłem trzy obrazki z tego samego menu dając lekko ciemniejsze tło pod nimi. I po najechaniu na pierwszy obrazek z projektu wyświetlają nam się szczegóły i ewentualnie link do kliknięcia aby powiększyć pracę. Pobawiłem się także trochę formularzem i dodałem parę bajerów z html5. Chyba teraz już jest w miarę spoko i nie trzeba nic poprawiać. Jeszcze tylko angielska wersja mi została. www.bartek.adiconet.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opera 12 menu zjeżdża na dół. - ok poprawione...
Po wysłaniu pustego formularza znika stopka. Ten post edytował Damonsson 17.07.2012, 15:47:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka sugestia mi się nasunęła, przy zasłanianiu obrazków można wykorzystać css transition albo javascript jeśli ma być kompatybilne ze starszymi przeglądarkami.
Ie < 8 bardzo źle sobie radzi nowymi tagami proponuje http://code.google.com/p/html5shiv/. Co do html5 warto sprawdzić stronę jednym z dostępnych "outlinerów" i zastanowić się nad użytymi nowymi tagami http://html5doctor.com/. W przypadku portfolio aż się prosi o użycie microformatów np.: microdata |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Strasznie dużo ciężkiej grafiki - długo się wczytuje na wolniejszym łączu.
2. & nbsp; (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) A nie można w CSS nadać margines na linki, zamiast dawać takie coś: Kod <div class="menu"><a href="header">O MNIE</a> <a href="#portfolio">PORTFOLIO</a> <a href="#kontakt">KONTAKT</a></div> 3. Fajnie że stosujesz tagi HTML5, ale skoro używasz nowości to zamiast <b> stosuj <strong>, bo ten 1-szy jest uznany za przestarzały, i pamiętaj dorzucić FIX dla IE<8 Kod <!--[if (gte IE 6)&(lte IE 9)]> <script src="http://html5shiv.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script> <![endif]--> 4. Umieszczanie <br /> zamiast marginów, paddingów (głównie przy pierwszym zdaniu w DIVie) Kod <div class="second"><br />Layout graficzny robiony w ramach treningu.... czy też Kod <section id="formularzkontaktowy"><br /><br /><h1>SKONTAKTUJ SIĘ ZE MNĄ</h1>... 5. Puste atrybuty ALT przy obrazkach. Uzupełnij je, zadziała to pozytywnie na pozycjonowanie twojej strony. 6. Teksty dłuższe powinno dawać się w <p> żeby semantyka strony była zachowana. 7. Dlaczego w CSS dajesz: Kod margin-top:0px; margin-left:0px; margin-right:0px; Zamiast po prostu Kod margin:0; Nie potrzebne 2 linijki no i ten dopisek PX przy zerze jest zbędny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 8. Znowu piszesz kilka linijek zamiast 1: Kod margin-top:50px; margin-left: auto; margin-right: auto; a powinno być: Kod margin:50px auto 0 auto; 9. W kilku miejscach powielasz kod css, np. rodzaj czcionki określasz kilka razy ten sam, zamiast do BODY przypisać standardowy i ew. zmieniać rozmiar gdzie potrzeba. 10. Raz stosujesz background: raz background-color: a raz background-image: zamiast to ujednolicić. Ode mnie tyle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie portfolio przyjemne dla oka, ale te kilka błędów bym jednak poprawił (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował piotrex41 18.07.2012, 08:32:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, aż prosi się o jakiegoś hovera, tym bardziej przy nieco stonowanych barwach. Jak dla mnie ok, ale trochę mało światła i kolory mdłe.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:53 |