![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi tu o wyświetlanie katalogów. Na localhoście pięknie działa
index.php
Powiedzcie mi, mam stronę przykładowo o nazwie mojastrona.pl. i chciałbym za pomocą tego kodu wyświetlić katalogi dostępne na mojej stronie z localhosta, lub z innego serwera. Mogę jakoś to osiągnąć? Wpisując np.
nie działa ;/ Ten post edytował PanOrienT 12.07.2012, 12:33:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co Ci nie działa? Sprawdź pierwszy przykład opendir lub używaj czegoś nowszego http://www.php.net/manual/en/class.directoryiterator.php
Chcesz wyświetlić na innej stronie zawartość katalogu z localhostu? Jeśli ustalisz dla niego IP, to tak. Jest na to kilka sposobów, od iframe, poprzez ajax, na połączeniach ftp kończąc. Ten post edytował !*! 12.07.2012, 12:34:11 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 Sprawa:
jak i wyświetlenia danych:
plik .txt otwiera i pokazuje mi zawartość, jeżeli miałbym tam plik test.php z zawartością
To mi nie pokaże zawartości pliku test.php. Da rady plik .php odczytać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Da rady plik .php odczytać? Użyj file_get_contents Poza tym, nie bardzo wiem po co robisz coś takiego > !$fd Ten post edytował !*! 12.07.2012, 12:36:07 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Pomógłbyś edytować mój kod pod tą funkcję?
|
|
|
![]()
|
|
Jaką funkcje? Odczyt pliku? Wszystko masz w linku jaki podałem do dokumentacji.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Właśnie nie działa mam tak:
i nic nie wyskakuje, tylko jak mam np. test.txt to mi pokazuje Dobra działa, lecz na localhoście. Np. gdy chciałbym z localhosta sprawdzić plik.php z innego serwera (tzn z strony mojastrona.pl) co muszę zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Ponieważ nie możesz pobrać całego pliku PHP z innej domeny, chyba że coś zwraca np. przez echo.
|
|
![]()
|
|
aha, nie ma żadnego sposobu właśnie odczytania pliku lub go pobrania z innej domeny? Nawet jak mam domene mojastrona.pl a chciałbym pobrać z mojej drugiej strony mojadrugastrona.pl? Żadnej funkcji nie ma?
|
|
|
![]()
|
|
Pliku PHP nie, to jest podstawą bezpieczeństwa. Jeśli jesteś właścicielem obu domen/serwisów, to możesz nawiązać połączenie FTP, pobrać plik do siebie i wtedy go odczytać.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 18:28 |