![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki o to problem: mam listę checkboxów, generowaną z bazy mysql, dodałem ostatnio checkbox który ma za zadanie zaznaczania wszystkich checkboxów. Robię to za pomocą:
i funkcję: (funkcja: użytkownika misterdexter // http://forum.php.pl/index.php?showtopic=53927 ) i to działa bez problemowo. checkboxy zaznaczane przez checkbox o nazwie: all mają postać:
jak widać te checkboxy mają zdarzenie OnClick które sprawia że przyciski (edit, delete, szczegoly) w formie zmieniają się z /na disabled. I teraz w końcu pytanie jak dodać drugie zdarzenie OnClick w checkboksie "all" by jednocześnie zaznaczał wszystkie generowane checkboxy o nazwie: "checkbox[]" oraz sprawiał by przyciski zmieniały się z / na disabled? Z góry dzięki za jakieś wskazówki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A najlepiej w ogóle nie używać do tego atrybutu HTML i zrobić to porządnie na metodach DOM-owskich: http://ejohn.org/projects/flexible-javascript-events/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem analogicznie, ale chyba coś źle wywołuje
Funkje_b na ładnie pokazuje zreszta jak w przykładzie CuteOne, ale czemu juz nie zaznacza? Czyżbym źle wywoływał funkje: ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo musisz jeszcze przekazać this przez atrybut( i pozamieniać this na coś innego ):
Kod function funkcja_a( el ) { alert(el+" 1"); }
function funkcja_b( el ) { alert(el+" 2"); } function clicked( el ) { funkcja_a( el ); funkcja_b( el ); } <input onclick="clicked( this )" /> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki wielkie za pomoc udało się posklejać wskazówki i osiągnąć upragniony efekt:)
temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:59 |