![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem wykorzystać odrobine AJAXA i już straciłem kilka godzin. Jest formularz: Kod JS w head:
Skrypt test.php: Po kliknięciu wyślij pojawia sie message boź z treścią pochodzącą z php, a po kliknięciu OK wyskakuje "400 Bad Request Your browser sent a request that this server could not understand. " Co robie nie tak? PS: z wielu tutków przeklejałem (w tym z W3Schools) i nic .... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie możesz printować jeśli chcesz by ajax to złapał.
Swoją drogą - ja również mam problem. Mam kod w js/ajax:
oraz kod w php:
Problem polega na tym że nie wyświetla mi nic w alercie, po napisie "RESPONSE:", tak jakby responseText był pusty. A reszta komunikatów wskazuje na to że zapytanie się wykonało, np (ładuje - załadował - coś pobrało). W czym tkwi problem ?Czytałem sporo manuali i jestem początkujący w ajaxie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
@bor1944 Tu jest twój przykład w akcji. Zobacz, ze działa u ciebie jest problem z URL. @mambus Manual instrukcji return. Jeżeli wywołasz return w w globalnym kontekście zakończy wykonywanie skryptu nie zwracając nic na standardowe wyjście. W skrócie musisz użyć instrukcji echo.
Ten post edytował rocktech.pl 5.09.2012, 09:47:13 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RACJA! Widziałem że jestem blisko.
A jak ma się to do tablicy ? Chciałbym aby przekazała sie tablica nie tylko z product_name do ajaxa... samo print zwróci tylko array ... ? czy w ajaxie już odnosić się do tych elementów przez responseText.cospotrzebnego ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do przekazania tablicy przez AJAX możesz użyć JSON'a
Tu masz przykład: http://www.lonet.eu/php/json-czyli-efektywna-komunikacja/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ah, no coż. Próbowałem uniknąć JSONa, ale okej, wydłubałem coś takiego:
po stronie PHP JSON encoduje się okej bo wyprintowałem i jest właściwy format.
Problem jednak pojawia się taki, że kiedy alertuje pętle w jquery to ciągle jest undefined. Czy problem jest z przekazywaniem zmiennej id ? Eh. EDIT: Po wyrzuceniu .product_link jest okej - alertuje każdy element. Nie wiem natomiast jak się odnieść np do jednego z nich... np product_link Ten post edytował mambus 5.09.2012, 11:06:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę to do JSONa przekazujesz pojedynczy wiersz z tabeli, wiec w alercie powinieneś odwoałać się przez data['product_link'], bo dostajesz obiekt, a nie tablicę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak dokładnie - zapomniałem odpisać że udało się.
data.nazwakolumnyztabelki - wystarczy wywołać, dzięki śliczne za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 11:39 |