![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie zagadnienie:
Tabela: - id - id_user - id_akcji - user_ip - data [ timestamp(14) ] data jest w formacie timestamp czyli np. 20040728090709 Zadanie 1 - serwis jest dosc popularny wiec raczej nie zdaza sie zeby w ciagu minuty nie bylo jakiegos wpisu. Chcialbym sprawdzic wiec uptime mojego serwera (czesto w nocy go wywala) wiec jest taki problem: Jak będzie wyglądało zapytanie które zsumuje mi różnice pomiędzy kolejnymi wpisami (posortowane po "id") ale tylko jezeli ta różnica jest większa niż np. 30 min ? Zadanie 2 Chciałbym sprawdzić czy ktos nie oszukuje w moim serwisie i nie ma kilku kont. Czyli jak będzie wyglądało zapytanie które wyświetli mi rekordy według takich warunków: - różne "id_user" - takie same "user_ip" - takie same "id_akcji" - różnica pomiędzy tymi wpisami mniejsza niż np. 30 min. Jeżeli coś jest niejasne to postaram się jeszcze wyjaśnić ![]() Acha - baza to MySQL ale zapytania będą raczej uniwersalne w każdym SQL'u. Ten post edytował maximus 19.08.2004, 14:42:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:16 |