![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: z domu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z funkcją fsockopen, mam taki kod:
czy jest możliwość sprawdzenia w pętli while, że połączenie z serwerem zostało zerwane i aby następna próba była po jakimś czasie tak jak przykład przed pętlą? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 5 Dołączył: 8.12.2011 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pan manual wszystko wie...
MANUAL! NIE BÓJ SIĘ! KLIKNIJ! -------------------- if($problem == 1)
{ header("Location: http://www.forum.php.pl"); } else { thinking(); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: z domu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale tu nie chodzi o przerwanie skryptu, tylko rozłączenie z połaczonym serwerem przez fsockopen. w moim skrypcie nie ma żadnej interakcji bezpośredniej z uzytkownikiem. skrypt działa w tle przez php-cli i po połaczeniu do serwera odpowiada i wysyła żądania. chodzi mi o moment kiedy mogę wyłapać gdy połaczenie przez fsockopen zostanie po drugiej stronie zamknięte-ale chcę to wyłapać w pętli.
//edit: ok, poradziłem sobie w inny sposób. dzięki Ten post edytował joshua 26.06.2012, 19:54:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat //edit: ok, poradziłem sobie w inny sposób. dzięki W jaki? Może ktoś będzie miał podobny problem i z chęcią przeczyta jak sobie z tym poradziłeś ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
w moim problemie chodziło o to żeby skrypt mógł wykryć czy jest połączenie z serwerem(do którego wcześniej sie podłączył), a w razie braku połączenia podłączył się ponownie. mój skrypt podłącza się do grup serwerów, które regularnie się wyłączają-chodzi o to, aby jak najszybciej podłączyć się z powrotem.
oto modyfikacja kodu, która działa(nie profesjonalna i na pewno dałoby się zrobić to lepiej):
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:03 |