![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedzialem jak dokladnie sprecyzowac temat ale chodzi mi o takie cos mam sobie string:
var str = "xxx();" i teraz chce ta zmienna str przerobic tak aby mi wywolala funkcje xxx(); czyli poprostu chce z niej zrobic wyrazenie javascript. Czy da sie to zrobic czy jest to nie do wykonania?! funktion xxx(){ alert("dziala"); } Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
setTimeout()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
...
brak słów.... nie dość ze pyta o podstawy to nie przyjmuje do wiadomosci prostej odpowiedzi.... Ustaw sobie za czas 0 i wówczas ci się odpali od razu. Wszystko trzeba podawać na tacy? Nie można chwilkę samemu pomyśleć? Możesz też użyć eval jeśli czas=0 to dla ciebie za dużo czekania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eval is evil. Fakt tak najprościej, ale moim zdaniem lepiej będzie:
Oczywiście dojdzie problem z funkcjami z parametrem i na dodatek wszystko to wymaga zawsze zakończenia ();. Dlatego jeżeli zdarzyć się może, że będzie coś innego w string-u( inne zakończenie ) lepiej zastosuj się do rady ~nospor i użyj eval. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
OK dziekuje nospor DZIALA
![]() Ja znam setTimeout() tylko czesniej uzywam jej w inny sposob i niepomyslalem ze taka opcja tez istnieje. Jeszcze raz dzieki i POZDRAWIAM. Eval is evil. Fakt tak najprościej, ale moim zdaniem lepiej będzie:
Oczywiście dojdzie problem z funkcjami z parametrem i na dodatek wszystko to wymaga zawsze zakończenia ();. Dlatego jeżeli zdarzyć się może, że będzie coś innego w string-u( inne zakończenie ) lepiej zastosuj się do rady ~nospor i użyj eval. Dziekuje tez ciekawe rozwiazanie ale w moim wypadku eval bedzie najlepsze:) Pozdrawiam Ten post edytował klaudio 20.06.2012, 17:11:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:11 |