![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 6 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest przykładowo adres:
localhost/MOJASTRONA/login i chcę, żebym to tylko ja mógł wejść na ten adres, z czego login to kontroler login.php i znajduje sie on w folderze z innymi kontrolerami, więc pomysł z : Kod Order allow,deny Allow from MOJE IP ErrorDocument 403 /ściezka/dobledu403 zablokuje też dostęp do innych plików, ogólnie nie wiem jak ukryć adres z logowaniem do panelu administracyjnego, by nie był on dostępny z zewnątrz, czyli, żeby ktoś kto wpisze localhost/MOJASTRONA/login otrzymal error, po za mną. Ten post edytował wpaski 15.06.2012, 22:33:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 6 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm, no w sumie działa, zastanawiam się tylko czy to wystarczy, z drugiej strony ma takie rozwiązanie wady bo jeżeli nie będę na swojej sieci (swoim IP) no to nie będę mógł wejść do panelu admina, są jakieś inne rozwiązania na taki problem? jak jeszcze bardziej zabezpieczyć ten link/panel?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To się zdecyduj czy panel ma być widoczny tylko dla wybranego IP, czy chcesz z niego wchodzić będąc u kogoś innego. Takie rozwiązania są z reguły bez sensu, szczególnie jeśli ktoś nie ma stałego IP, albo ma takie same IP jak połowa osób z sieci osiedlowej.
|
|
|
![]()
|
|
chcę do niego wchodzić będąc u kogoś innego, okej, to w takim razie jakie inne rozwiązanie? mam takie same IP jak wszyscy w mojej sieci. Nie wiem, co proponujesz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób proste logowanie. To wystarczy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:19 |