![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zadaje pewnie banalne pytanie, ale od tego chyba jest ten dzial
![]() chce wykonac zapytanie, ktore posortuje mi wyniki wedlug: ciagu znakow (nawias [ , ctery cyfry , nawias] ) i alfabetycznie ponizsze zapytanie dziala prawidlowo, ale tylko w przypadku gdy wystepuje tylko jeden tekst w nawiasie
w przypadku gdy w polu tytul mam np. [hej]to ja[jest][super]w roku[2012] sortowanie nie dziala juz po mojej mysli zamiast sortowac wedlug wartosci liczbowej (w tym przypadku 2012) sortuje wedlug kazdego napotkanego ciagu pomiedzy nawiasami [] probowalem, wiec zastosowac wyrazenie regularne:
i tu musialem namieszac teraz problem: jak wrzucic do tego zapytania wyrazenie regularne, ktore bedzie dzialalo po mojej mysli? ===================== brak odpowiedzi chyba nie wskazuje na zbyt zawily problem ![]() szkoda tylko, ze nikt nie uswiadomil mi, ze w mySQL regex zwraca wartosci: true lub false dzieki pomocy wujka google doszedlem do tego sam ![]() teraz po raz kolejny jestem w kropce... po wielu probach, ktore czesto konczyly sie bledami udalo mi sie wrzucic wynik mojego zapytania do tablicy jednowymiarowej
nadal jednak nie wiem jak posortowac tablice po swojemu Ten post edytował filout 16.06.2012, 03:38:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:32 |