![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję gotowych rozwiązań opartych na frameworku zendowskim. Głównie chodzi mi o sklepy internetowe, bo kroi mi się robótka w tym kierunku i pomyślałem, że dobrze by było przy okazji ogarnąć tego jakże popularnego frameworka. Szukam rozwiązania które bazuje na nim, a nie tylko używa poszczególnych jego bibliotek. Innymi słowy chcę się go porządnie nauczyć, a nie ma chyba lepszego nauczyciela niż praktyka.
![]() Z góry dzięki za rady p.s. Może dział trochę nie najszczęśliwszy, bo powinienem prawdopodobnie założyć temat w dziale Gotowe Rozwiązania, ale chodzi mi o opinie głównie użytkowników tego FW, a nie użytkowników gotowych rozwiązań. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeglądałem kod magento kilkukrotnie i jeśli mam być brutalnie szczery to panuje tam straszny burdel. Nie istnieje CMS, blog, bądź jakikolwiek użytkowy skrypt wykorzystujący zf bez zbędnych pierdół? Coś takiej trochę bardziej mvc/mvp. Wiem upierdliwy jestem.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko CI będzie coś takiego znaleźć w pewnym momęcie w każdej (prawie) aplikacji zaczyna robic się burdel którego twórcy nie chcą sprzątnąć.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie istnieje CMS Owszem, istnieje, jest przecież moduł CMS: /app/code/core/Mage/Cms Magento rzeczywiście jest dość luźno powiązane z Zendem i nie jest rozwiązaniem tanim w utrzymaniu i konserwacji. Poza tym ma wiele własnych (nie-Zendowych) rozwiązań. Nie wiemy jakiej skali "robótkę" masz na myśli, jeśli jakiś bardzo mały sklepik, z podstawową funkcjonalnością, to, pomimo bardzo wielu zalet tego rozwiązania, raczej odradzam z powodów: - dość sporych kosztów utrzymania sklepu (głównie wynika to z wymagań sprzętowych) - rozmiarów samego Magento - stawianie małego sklepiku na tym kombajnie to imo lekkie nieporozumienie (chyba że mamy dobre perspektywy na szybki rozwój i rozbudowę) Może warto byłoby rozważyć napisanie na Zendzie jakiegoś lekkiego mini-e-sklepiku? Żeby nie było - sam na co dzień pracuję na Magento, znam jego wady i zalety. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Magento rzeczywiście jest dość luźno powiązane z Zendem i nie jest rozwiązaniem tanim w utrzymaniu i konserwacji. Poza tym ma wiele własnych (nie-Zendowych) rozwiązań - bo ZF to raczej zbiór komponentów niż framework, co ma swoje zalety i wady (moim zdaniem zalet więcej).Magento jest dość stare i rozwijane x czasu więc naleciałości muszą być widoczne. Nie znam żadnego popularnego systemu sklepu opartego o ZF ale na pewno da się taki znaleźć. Jednak wątpię, byś mógł sobie gmerać w kodzie do woli ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:55 |