![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem prostą rejestrację, ale nie ma żadnej reakcji. Nie dodaje mi tego do bazy mysql. Wiecie czemu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Gdzie pobierasz $id na gorze widzę tylko $code??
2. Usuń tłumienie błędów z zapytań i daj -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naprawiłem, działa na jedno. Gdy dodaję drugie pole, to nie wysyła :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To die dodawaj przy kazdym zapytaniu po za tym nie usunałeś tłumienia błędów.
W INSERCIE wkładasz do id pusta wartość ? Nie znam tej konstrukcji ale w/g mnie powinno być:
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Blad:You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''czas') VALUES (NULL, '456', '546')' at line 1
|
|
|
![]()
|
|
Nie 'czas' a `czas`po za tym przetestuj zapytanie na phpmyadmin będzie szybciej bo to podstawy
-------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Ok, działa wsio. Teraz chciałbym zrobić, że tylko osoby zalogowane na forum mybb miały dostęp, po prostu takie połączenie. Że kto nie zalogowany, to nie może tego widzieć. Jak to połączyć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Po udanym zalogowaniu ustawiasz sesję np. $_SESSION['login'] = true;
i później sprawdzasz -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Amil, mógłbyś to wprowdzić w mój kod co dałem wyżej, ten nowy?
|
|
|
![]()
|
|
Trochę inwencji twórczej bo tak się nic nie nauczysz. Powiem tylko, że sesje są prznoszone pomiędzy żądaniami dlatego jesli user raz się zaloguje to masz już tą informację na stałe w zmiennej sesyjnej.
Po za tym z tego co widzę to w tym kodzie masz rejestrację a nie logowanie a ustawianie sesji dodajesz po udanym logowaniu. -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak mówi amii, sam też musisz coś robić, tzn poczytać o sesjach np, gdzie i jak są przechowywane dane, jak się do nich dostać, jak je usunąć (logout), oraz co później sprawdzać żeby pokazać/schować Twoją treść tylko dla zalogowanych. W tej odpowiedzi masz wszystkie te podpowiedzi, których musisz szukać.
Ten post edytował Szymciosek 8.06.2012, 11:09:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:13 |