![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z dodaniem danych z formularza do bazy danych:
plik index.php
dodaj.zawodika.php
Niestety nie dodaje do bazy. Co robię źlę? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 3 Dołączył: 19.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zamienić znaki otaczające nazwę tabeli z ' na ` (ten przy tyldzie ~) lub je usuń. Jeżeli to nie pomoże, podaj proszę strukturę tabeli zawodnicy.
Ten post edytował Firebright 28.05.2012, 20:29:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2012 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za duży tych " ? Może coś takiego zadziała(ja u siebie tak wrzucam dane do bazy i działa).
Ten post edytował Fei 28.05.2012, 22:35:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 3 Dołączył: 19.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w zapytaniu. Twoja tabela ma pięć kolumn, ty uzupełniasz jedynie trzy z nich. Powinieneś albo podać kolumny, dla których wstawiasz, albo podawać wartości dla wszystkich kolumn, czyli:
albo
Przy czym tak jak pisałem zastosuj znak ` nie ' przy nazwie tabeli. Podwójny apostrof przy zmiennych nie ma tu znaczenia (choć oczywiście sposób podany przez Fei jest jak najbardziej poprawny i zapytanie podane przez niego będzie działać poprawnie), jest to jedynie kwestia sposobu budowania zapytania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:18 |